ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Livre d’images sans images

performance
How to Connect accross Generations?
30.09—01.10.2023

Livre d'images sans images ontleent haar titel aan een boek van HC Andersen, ook wel The Moon Chronicler genoemd. In dit verhaal voert een schilder een gesprek met de maan. Elke nacht vertelt de maan aan de schilder wat zij ziet op haar reis rond de aarde en vraagt hem te schilderen wat zij beschrijft. Het verhaal gaat over inspiratie, verbeelding, verhalen vertellen en vertalen.   

Mette Edvardsen maakt performances waarin ze praat of zingt en terwijl ze dat doet, verschijnt er een hele wereld onder onze ogen. Haar stem vult de duisternis van het podium en geeft vorm aan voorwerpen, mensen, dieren, situaties en verhalen die even bestaan en dan weer verdwijnen.    

Voor de voorstelling Livre d'images sans images wordt taal gebruikt als materie, als een manier om de verbeelding aan te spreken met andere middelen dan enkel het visuele. Op basis van het 'weerbericht' als dramaturgie, werkt het stuk met verschillende media die niet proberen samen te komen. 

'Livre d'images sans images is een ode aan wat niet bestaat, maar ontstaat als we het ons inbeelden.' – Scenekunst.no

• Hoewel sommige werken van Mette Edvardsen andere media of andere formats verkennen, zoals video, boeken en tekst, gaat haar interesse altijd uit naar hun relatie tot de podiumkunsten als praktijk en als situatie. Ze werkt sinds 1994 als danser en performer voor een aantal gezelschappen en projecten, en ontwikkelt sinds 2002 haar eigen werk, dat regelmatig ondersteund en gepresenteerd wordt door Kaaitheater. Deze voorstelling zou in 2021 en 2022 in de Kaaistudio's te zien zijn, maar werd uitgesteld wegens covid. 

by Mette Edvardsen | with Mette Edvardsen, Iben Edvardsen, Bruno Pocheron | light and technical support Bruno Pocheron, Agnar Ribe | production Mette Edvardsen/Athome, Andrea Skotland | residency support Black Box teater (Oslo) | co-production Kaaitheater (Brussels), BUDA (Kortrijk), Black Box teater (Oslo), Centre chorégraphique national de Caen in Normandie (Caen) | supported by Norsk Kulturråd | title from H.C. Andersen’s Billedbog uden billeder

DUUR: 70 min.
TALEN: Engels
BELGIAN PREMIERE
24€
20€
*18€
14€
12€