ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

كَلاَّ ، كلا قا (A thousand times, kalla-ka)

performance
09.03.2024

Dit is het verhaal van een volwassene die terugkeert naar de verlangens uit zijn kindertijd en de unieke manieren van uitdrukken, na de confrontatie met een kapitalistische wereld, en na een leven in 6 verschillende steden verspreid over drie continenten. En dat met de gedachte: “Kalla-ka, dit kan niet alles zijn!” 

Fareed Aziz gebruikt het storytelling-format voor deze steeds veranderende performance. Gebaseerd op zijn traject, onderzoek en algemene menselijke vragen, gebruikt hij het persoonlijke narratief in een universele taal als herstelkracht en als pad richting collectief bewustzijn. 

“Three decades have passed to reunite 
Hold up, We are almost home  
Trust me, it’s okay if you do not make sense  
The world does not make sense either 
Scream it out, kiddo 
Kalla-ka, Kalla-ka, Kalla-ka” 

Elke ontmoeting biedt nieuwe perspectieven. Telkens onderzoekt Fareed de verscheidenheid van uitdrukkingen en samenzijn en experimenteert hij met verschillende media. Deze voorstelling is een uitnodiging om ruimte te maken en te delen, om te lachen, om een gevoel van solidariteit en collectieve verbondenheid te vergroten en ons te gidsen om dichter bij onszelf te komen. 

• Fareed Aziz is een Egyptische interdisciplinaire storyteller, beeldend kunstenaar, architect en schrijver en is actief in zowel de podiumkunsten als de beeldende kunsten. Hij studeerde architectuur in Caïro en reisde daarna als binnenhuisarchitect naar Vietnam, Hong Kong en Zuid-Korea. Momenteel zet hij zijn artistieke traject en onderzoek verder in Brussel.  

Het contact met die verschillende culturen hebben bij hem een grote nieuwsgierigheid aangewakkerd naar onze gedeelde menselijkheid. Het vormt de basis van zijn onderzoek en experiment naar storytelling op verschillende media: architectuur, beeldende- en podiumkunsten en digitale media. Naast zijn persoonlijke en visuele praktijk, is Fareed actief in collectieve experimenten, is hij betrokken bij sociale initiatieven zoals “the post collective” en ontwikkelt hij workshops rond storytelling, individuele narratieven en collectief bewustzijn.  

 

artist Fareed Aziz | text Fareed Aziz with Krystel Khoury | dramaturgy  Krystel Khoury, Bouchra Lamsyeh | scenography Fareed Aziz with Bouchra Lamsyeh | sound design Fareed Aziz with Tarek Mohamed “5amaseen” | light design Fareed Aziz | videography Deborah Ephrem 

Thanks to Yamina Takkatz for the coaching, Celine Felga, Ruth Loos, Elli Vassaloub, Citylab team, Christopher Daley, Kaaitheater, TINWwP team, Pianofabriek, Zinnema Team, Audrey Leboutte, KVS Team and The Post Collective.