ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Josse Jnr.

theater
muziek
How to Connect accross Generations?
How to Meet in Many Languages?
06—07.10.2023

Op de scène drie mannen. Etuwe Bright Junior is een economisch migrant uit Nigeria en ziet het theater als laatste kans om in België iets beter te bereiken dan werken in de fabriek na een gefaalde voetbalcarrière. Ahilan Ratnamohan woont in België en komt uit de meer geprivilegieerde Australische context, geboren in een Sri Lankaans en Tamil gezin. Ondanks zijn volle agenda als maker en schrijver, staat hij dubbelzinniger tegenover het idee om ‘iets te bereiken’ of ‘een ster te worden’. Josse De Pauw heeft de wereld rond getourd als maker, publiceerde boeken en heeft op zich niets meer te bewijzen. Hij is een gevestigde ster in eigen land.  

Junior wil met teksten van Josse werken. Hij reciteert, reproduceert, woord voor woord - zo perfect mogelijk. Een uitputtingsslag voor tong en hersenen. Hij keert zich af en toe tot Josse. Wat bedoelt hij met deze woorden? Hoe moet hij dit spelen? Josse wordt meer en meer medeplichtig, maar vermijdt paternalisme. Ahilan zit tussen de twee, als regisseur én bemiddelaar. Een opzet vol potentie voor spanning en speelsheid. Wie kan een ster worden en onder welke voorwaarden? Hoe kunnen deze teksten en esthetiek - ondertussen deel van de Vlaamse canon - een andere poëzie bereiken? 

'Of deze toren van Babel ooit de hemel bereikt, is zeer de vraag, maar Josse Jnr. laat zien dat het bouwen ervan zinvol genoeg kan zijn. Zonder spektakel, kitsch of sentimentaliteit, eerder zacht brutalisme.' – Etcetera

• Na een gefaalde professionele voetbalcarrière, ziet Etuwe Bright Junior acteur worden als enige en laatste mogelijkheid om het sterrendom te bereiken. Hij werkte eerder al met Ahilan samen in de voorstelling Look on the Bright Side.  

Ahilan Ratnamohan is een performer en theatermaker die werkt met atypische vormen en invloeden, in het bijzonder voetbal en taalleerprocessen. Hij werkt vaak met mensen zonder klassieke theateropleiding. Van 2023 tot 2025 is hij artist in residence bij Kaaitheater.

Josse De Pauw (België, 1952) is acteur, auteur en regisseur en maakt deel uit van de artistieke kern van LOD muziektheater. Daar werkte hij de laatste jaren samen met Jan Kuijken, Kris Defoort, Dominique Pauwels, Fabrice Murgia en Gorges Ocloo.

concept, direction & performance Ahilan Ratnamohan | text & performance Josse De Pauw | performance Etuwe Bright Junior | dramaturgy Petar Sarjanovic | costumes Anne-Catherine Kunz | technics Timme Afschrift & Gilles Roosen | production manager Liesbet Termont | production LOD Muziektheater | coproduction Theater Kampnagel Hamburg, ROBIN vzw, Explore the North / PAFFF Leeuwarden | with thanks to Monty | with the support of the tax shelter measure of the Belgian federal gouvernment | tax shelter partner Flanders tax shelter 

DUUR: 90 min.
TALEN: Nederlands Engels — srt. Frans
28€
24€
*20€
18€
12€