ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Holy Cow and the Pomegranate: Sumac

performance
How to Be Many in the City?
How to Tell Many Stories?
17—18.10.2023

Gebaseerd op een residentie in Kaaitheater en met The Cooking Group in De Kriekelaar, presenteert Samah Hijawi een nieuwe versie van Holy Cow and the Pomegranate, een dinervoorstelling geïnspireerd op het voedsel dat gemaakt wordt om sociale en spirituele momenten in een mensenleven te vieren. 

Neem een diepe duik in je voorliefde en nieuwsgierigheid voor voedsel met Samah Hijawi's performance diner Holy Cow and the Pomegranate. In haar onderzoek naar de mobiliteit - door handel en migratie - van voedselbereidingsmethoden, nodigt Samah ons uit om voedsel te ervaren aan de hand van de kleinste ingrediënten van een gerecht. Beginnend bij een enkel kruid of specerij, beginnen we langzaam te proeven terwijl ze een royale maaltijd opbouwt. Ondertussen verweeft ze de onwaarschijnlijke verhalen van de mensen, de landschappen (op aarde en in de ruimte) en de recepten die kunnen worden gevolgd door de levenslijn van een plant te volgen.   

'Eten wordt vaak ingedeeld per nationaliteit, zoals de Palestijnse keuken of de Belgische keuken. Maar in werkelijkheid zijn beide goede voorbeelden van kleine landen waar culinaire en culturele tradities veel complexer zijn dan hun landsgrenzen.' — etcetera 

'Tijdens de voorstelling staat op elke tafel een plant die ik als een medewerker beschouw. Ik nodig de deelnemers uit om te beseffen dat wat we een 'ingrediënt' noemen, een eigen leven heeft en dat we er ook dingen van kunnen leren.' — Bruzz 

Samah Hijawi (zij/haar) is een multi-media kunstenaar: een schilder, een performer, een astroloog, een verhalenverteller, een onderzoeker, een academicus en een kok. Ongeacht de vorm waarin ze haar werk materialiseert, zijn haar projecten altijd diepgeworteld in historische verhalen die worden gebruikt om ons hedendaagse leven opnieuw te verbeelden buiten de geradicaliseerde en gepolariseerde discoursen die ons leven vandaag de dag sturen. Holy Cow and the Pomegranate werd voor het eerst opgevoerd voor een online publiek in 2020 in het Kaaitheater, in het kader van A Series of More Than Human Encounters, een samenwerking met VUB Crosstalks. 

produced by Kunstenwerkplaats | partners Beursschouwburg, vierNulvier at Vooruit, Kaaitheater, A. M. Qattan Foundation | funded by Vlaamse Gemeenschap and Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) 

DUUR: 120 min.
TALEN: Engels
KAAITHEATER CO-PRODUCTION

dinner incl.

You cannot use 5xKAAI-pass for this show.

36€
*32€
28€
20€