ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Deconstructing Power Dynamics from Inside Out

workshop
09.03.2024

Machtsdynamieken zijn inherent aan hoe onze samenleving wordt gevormd en aan hoe we groeien, individueel en in gemeenschap. Gezien de ongezonde fundamenten en de destructieve effecten, denken we dat het tijd is om een andere cultuur op te bouwen, waarin we privileges en onderdrukking erkennen en onszelf en elkaar durven te corrigeren om echte verandering mogelijk te maken.

Vele oude wijsheden uit verschillende culturen en recent neurowetenschappelijk onderzoek leren ons dat een emotionele en lichaamsgerichte benadering van onderdrukking noodzakelijk is. Tijdens deze workshop experimenteren we met bewustwording en transformatie van schadelijke machtsdynamieken, waarbij we je tools aanreiken om je eigen emoties en lichaam op elk moment te reguleren, en om je opnieuw te centreren wanneer je je overweldigd voelt.

"Deconstrueren" gaat over het ontrafelen en soms afbreken van bestaande systemen, het verduidelijken van wat we nodig hebben om te genezen van trauma's en om een veerkrachtiger persoon, gezin, team of organisatie te worden.

"Macht" is een concept dat verbonden is met onderdrukking en uitsluiting. Bewustwording kan confronterend zijn, maar het kan ook een helend proces worden, met een langdurige impact op hoe we omgaan met relaties. Dit werk kan alleen op een gezonde manier gedaan worden als er voldoende warmte, bewustzijn en verbinding is.

De "dynamiek" die we onderzoeken heeft een grote onbewuste invloed op ons gedrag. Hoe meer we ons bewust worden van onze individuele en groepspatronen en onze gewoontes in interactie, hoe meer we de richting waarin we samen bewegen kunnen beïnvloeden en kiezen.

•  Céline Gaza is mindfulness trainer en performer. Ze gebruikt meditatie, beweging en stem om trauma's te transformeren. Ze gebruikt deze hulpmiddelen in haar eigen genezingsproces, in haar kunst en in de begeleiding die ze anderen biedt. Vandaag is het belangrijk voor haar om haar meditatieve, sociale en artistieke processen te combineren om haar kennis te delen met de gemeenschap.

•  Ylva Berg is meertalig Deep Democracy trainer en facilitator (inclusieve besluitvorming en conflictoplossing) voor kinderen en volwassenen, trainer MBSR/MBCT en Mindful Ouderschap, student Embodiment, vrijwilliger in sociale bewegingen en sociaal-culturele verenigingen, zanger en moeder van drie tieners.

DUUR: 180 min.
TALEN: Engels

Open voor iedereen. Andere talen welkom. Koop je dagticket en schrijf je in via de servicemail.