ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Contingent Weirdness

workshop
installatie
03—04.05.2024

Dit is een tweedaagse training/samenzijn/sharing voor artiesten en onderzoekers met de focus op de veranderbare aspecten van het horrorgenre. Je krijgt er een introductie in de historische elementen van het genre zoals zombies, gore en gemartelde geestachtige demonen, gemene dieren en kannibalistische heksen, maar ook middeleeuwse seriemoordmonsters, onnatuurlijke rampen en Frankensteinprojecten. Tegelijk plaatsen Adrijana en Sina verschillende niveaus en registers van horror op de voorgrond om ze te her-evalueren. Dit gaat van speculatieve fictie en sci-fi cinema tot middeleeuwse bestialiteiten die ‘slechte gevoelens’ opbrengen zoals bang zijn, ongemak, verbluffing, manie, paniek, verlies, spanning en angst. 

De deelnemers beginnen met een positief aspect van hun praktijk te herdenken, het waardesysteem erin te herkennen en - met de hulp van anderen - te beslissen welk deel ervan in horror kan worden getransformeerd. Anders dan bij kritische reflectie rond horror, stap je bij het beoefenen van horror in een wereld van expressiviteit rondom horror, waarin een andere soort relatie tot het uitdrukken van waarden mogelijk wordt. Met deze oefening kan je delen van je artistieke praktijk herdenken als “fucked-up”. De workshop schept een omgeving waar we aanwezig kunnen zijn voor elkaar: tot op welke hoogte kan wat we doen veranderen in een ramp, een bron van schade, een marteling of gewoonweg afschuwelijk? 

Deze workshop combineert Sina’s interesse in middeleeuwse dierenencyclopedieën en Adrijana’s focus op artistieke angsten binnen het werk van een kunstenaar. De workshop is gericht op kunstenaars en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het delen, in horror, fabels schrijven en humor. De workshop loopt gedurende twee namiddagen, en is bedoeld voor zij die beide namiddagen aanwezig kunnen zijn. Inschrijven kan via tickets@kaaitheater.be: schrijf een kort stukje over jezelf, je praktijk en je verwachtingen rond de workshop. 

De workshopsetting fungeert ook als installatie, een speelse ambiance met horroraccessoires, die elke dag open is voor publiek vanaf 18u. Op vrijdag is er een publieke presentatie van de workshop 

PROGRAMMA
Workshop voor deelnemers: vrijdag & zaterdag, 14:00 > 18:00  
Publieke installatie: vrijdag & zaterdag vanaf 18:00 
Presentatie workshop: vrijdag 18:30 > 19:30 

• Sina Seifee woont en werkt tussen Teheran, Brussel en Keulen. Aan de hand van radicale poëzie en geperverteerde etymologie onderzoekt hij experimentele cartografiën en modes of subjectiviteit. Hij beëindigde een master aan het Keulense KHM in 2014 en studeerde in 2017 af aan het Brusselse a.pass. 

• Adrijana Gvozdenović is geïnteresseerd in de motivatie van kunstenaars en de manier waarop ze ingaan tegen (zelf-)geïnstitutionaliseerde structuren. Met context als een partner antwoordt ze op gevestigde structuren in de beeldende kunst, door de grenzen van maken, mediëren en productie uit te dagen. 

Part of
TALEN: Engels