ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

ROT Garden

Black Garden

performance
lecture
workshop
03—04.05.2024

PROGRAMMA
Vrijdag 3/05

14:00 Philip Janssens - The Commerce of Relationships
installatie + bibliotheek & bar

14:00 Sina Seifee & Adrijana Gvozdenović - Contingent Weirdness 
workshop

18:00 Sina Seifee & Adrijana Gvozdenović - Contingent Weirdness
installatie

18:30 Sina Seifee & Adrijana Gvozdenović - Contingent Weirdness 
publieke presentatie

20:30 Carolina Mendonça - Something is Approaching (work in progress)
performance

Zaterdag 4/05
14:00 Philip Janssens - The Commerce of Relationships
installatie + bibliotheek & bar

14:00 Sina Seifee & Adrijana Gvozdenović - Contingent Weirdness 
workshop

18:00 Sina Seifee & Adrijana Gvozdenović - Contingent Weirdness
installatie

20:30 Sina Seifee - Loose Analogies of Dirt and Clean
lecture performance + nagesprek

22:30 party met Roberta Miss aka Nur/Se

 

Sinds 2018 richt choreograaf en onderzoeker Sara Manente zich op het snijpunt tussen live kunst en levende culturen. In ROT komen deze twee werelden samen. Voor dit redactioneel (ROT magazine) en curatorieel (ROT Garden) project, laat ze zich inspireren door fermentatietechnieken en de wereld van schimmels. 

In de Kaaistudios stelt Manente Black Garden op, het derde deel van de ROT Garden. Elke ROT Garden is een landschapsinstallatie, bestaande uit geluiden, geuren, teksten, texturen en dans. Deze Black Garden focust op de donkere wereld van besmettingen en ‘immunitarianisme’ (de politieke controle op het immuunsysteem) vol sci-fi, horror en doom.

Samen met bevriende Brusselse makers activeert Sara Manente de tuin gedurende twee dagen. Philippe Janssens toont er zijn installatie The Commerce of Relationships, Carolina Mendonça presenteert een nieuwe versie van haar sci-fi speculatieproject Zones of resplendence, en Sina Seifee’s brengt de lecture performance Loose Analogies of Dirt and Clean. Collega kunstenaars/researchers zijn welkom in Adrijana Gvozdenović en Sina Seifee’s workshop Contingent Weirdness. En Michelle Anay Woods verzorgt gedurende de twee dagen de culinaire setting.  

Parallel met dit programma kan je in Pilar gaan naar Manente, Tripod & Robbiano hun expo Towards a Ruined Theater – in het kader van A Series of More-than-Human Encounters

• Sara Manente studeerde dans en semiotiek voor ze naar Brussel kwam, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Haar projecten vertrekken vanuit de beelden en matter van levende culturen en schimmels in relatie met podiumkunsten. In verschillende formats reflecteert ze over de mogelijke besmetting/overdracht tussen pedagogie, onderzoek, performance en publicatie. 

• Carolina Mendonça is een Braziliaanse kunstenaar, wonend en werkend in Brussel. Sinds een aantal jaren onderzoekt ze noties van geweld en vervrouwelijkte strijders. Ze speculeert rond vormen van zelfverdediging via schrijf- en choreografiepraktijken.  

• Adrijana Gvozdenović is geïnteresseerd in de motivatie van kunstenaars en de manier waarop ze ingaan tegen (zelf-)geïnstitutionaliseerde structuren. Met context als een partner antwoordt ze op gevestigde structuren in de beeldende kunst, door de grenzen van maken, mediëren en productie uit te dagen. 

• Sina Seifee woont en werkt tussen Teheran, Brussel en Keulen. Aan de hand van radicale poëzie en geperverteerde etymologie onderzoekt hij experimentele cartografiën en modes of subjectiviteit. Hij beëindigde een master aan het Keulense KHM in 2014 en studeerde in 2017 af aan het Brusselse a.pass. 

• Philip Janssens’ werk is doordrongen van een grote fascinatie voor schaal, immensiteit, het atmosferische, het bevreemdende, het anonieme en het objectieve. Zijn sculpturen en installaties lijken fysieke, atmosferische fenomenen te genereren als optisch spel van licht, weerkaatsing en diffractie. 

• Michelle Anay Woods is kok en kunstenaar te Brussel. Ze is geïnteresseerd in de relatie tussen performance en gastvrijheid. In maart 2018 was ze deel van Table Dance, een bar, disco, concerthal en informele eetplek in de rosse buurt in het centrum van Antwerpen. 

concept, research, production Sara Manente |  performance Carolina Mendonça | lecture Sina Seifee |  workshop Adrijana Gvozdenović and Sina Seifee | installation  Philip Janssens |  culinary settings Michelle Anay Woods