ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Delfina: Almost there!

performance
01.04.2023

In Delfina: Almost there! staan twee gemaskerde figuren in een verjaardagsfeestjes-setting. De performance brengt een vreemde mix van dans en clownerie binnen een gefragmenteerd, duister en soms grotesk narratief. Aan de hand van thema’s als vieringen, feestjes, de dood en de afwezigheid van geliefden, bevraagt La Fiesta de Delfina de plaats van performers en “entertainment”, zowel in de Europese black box als in een Latijn-Amerikaans garage-verjaardagsfeestje.

Voor Désirée 0100 en Luis Miguel Ramirez Muñoz is hun voorstelling een stap naar dialoog en versmelting van hun dubbele cultuur (beiden emigreerden van Latijns-Amerika naar Europa, waar ze in contact kwamen met Hedendaagse Dans). Het is ook een bezinning op wat de evolutie en nieuwe verbintenissen tussen urban cultuur, dans en institutionele kunst kunnen zijn.

Désirée 0100 werd geboren in Mexico, kwam in 2011 naar Frankrijk en in 2018 naar België. Haar werk is verbonden met improvisatie, folklore, migratie, dekolonisatie en healing. Naast haar carrière als performer, geeft ze les en creëert ze dansmomenten in ziekenhuizen, gevangenissen en psychiatische centra, maar ook voor professionele en amateur-dansers, in culturele en artistieke instellingen. Ze werkte al samen met onder meer David Zambrano, Florence Casanave, Simon Van Schuylenbergh, Benjamin Abel Meirhaighe, Micha Golderg & Rosie Sommers, Krakland, The Ostend Street Orkestra.

Luis Miguel Ramirez Muñoz (AKA Dj Amapola) is een Colombiaanse kunstenaar die sinds 2016 in België leeft en in 2021 van PARTS (Training & Studios) afstudeerde. Hun praktijk ligt op het kruispunt van dans, performance en elektronische muziek, met een sterke invloed van hun Urban Dance achtergrond en het dansen met verschillende groepen in hun wijk in Latijns Amerika. Met een achtergrond in choreografie, ontwikkelde hen een persoonlijke manier van soundscapes componeren, voor hun eigen werk en in samenwerking met verschillende beginnende kunstenaars zoals Désirée 0100, Joshua Serafin and Mario Barrantes.
Onder de naam DJ Amapola maakt hen DJ-sets met een mix van elektronische muziek, latin urban muziek en experimentele sounds.

@desiree0100

created and performed by Désirée 0100 and Luis Ramirez Muñoz | production Wipcoop/Festival Art Festival, Citylab Pianofabriek | residency space KWP & Citylab Pianofabriek, Ultima Vez, VIERNULVIER | Delfina: Almost There! is part of the universe La Fiesta de Delfina and The Secret Cycles.

DUUR: 45 min.
TALEN: Engels Spaans

€5/10/15

party

Join the TiNWwP PARTY - the GRIEF edition
from 22:30 on, with DJ Saidou, DJ RaqL & DJ Adash Rinn

5€
10€
15€