ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Dances in little format: double bill 3

dans
22.04.2023

In haar werk zoekt de Braziliaanse danseres, actrice en regisseur Larissa Ballarotti naar strategieën om het gat te dichten tussen het gesproken en geschreven woord. A librarian presents is een confrontatie met de stemmen van overleden vrouwelijke schrijfsters als Hilda Hirst en Sylvia Plath. Door hun woorden haar lichaam te laten overnemen hoopt Larissa verschillende perspectieven en narratieven invoelbaar te maken voor het publiek. 

De Braziliaanse choreograaf Túlio Rosa duikt in geluids- en beeldarchieven uit de negentiende en twintigste eeuw, op zoek naar sporen van koloniaal geweld en verborgen verhalen. H(a)unting Game speculeert over het concept van de jacht als een van de instrumenten in de Braziliaanse beeldvorming rond geschiedenis, volkeren en landschap.


Dances in little format

De afgelopen twee jaar was danseres en onderzoeker caterina daniela mora jara een van de vaste huiskunstenaars van workspacebrussels. Tijdens de Open Studios rondt ze haar traject af met een minifestival waarin ze vijf andere kunstenaars uitnodigt om het podium met haar te delen. Dances in little format verbindt verschillende dansen en danstradities: het somatische, het virtuoze, klankreizen, kleine bewegingen. Na een onderzoeksresidentie van drie weken rond conflicterende belichaming nodigen de zes kunstenaars het publiek uit om deelgenoot te worden van hun proces. Van transoceanische trajecten tot ontheemding en vervorming in koloniale erfenissen van dansbeleving: de performers stellen ‘dans’ in vraag, en genieten van het dansen zelf.

A librarian presents
direction & performance
 Larissa Ballarotti

H(a)unting Game
creation & performance Túlio Rosa

DUUR: 90 min.
TALEN: Engels

€4/7/10

4€
7€
10€