ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Moedertaal: what's in a name?

debat
03.05.2022

In februari organiseerden Passa Porta en Kaaitheater een avond waar we samen met het publiek (waaronder leerkrachten, ouders, kunstenaars, schrijvers en academici) tot een aantal hot topics kwamen rond meertaligheid: onderwerpen die erom vragen uitgediept te worden, in gesprek met elkaar.

Het schijnbaar eenduidige begrip ‘moedertaal’ tegenover de complexiteit en frictie van ervaringen met meertaligheid, wordt het thema van de eerstvolgende avond in de reeks De wonderen van meertaligheid.

Opnieuw staat het onderlinge gesprek centraal; de reeks is eerst en vooral een gelegenheid tot uitwisseling, die wordt aangevuurd door korte interventies. Zo zullen filmmakers Effi & Amir een fragment tonen uit hun laatste film By The Throat, dichteres Nisrine Mbarki kiest een gedicht en voorziet het van commentaar, en onderzoekster Sofie Verraest deelt haar voornaamste inzichten uit het boek van Yasemine Yildiz Beyond the Mother Tongue.

Passa Porta en Kaaitheater bouwen zo aan een diverse gemeenschap die elkaar treft rond een gedeelde interesse. Speciaal voor jullie creëerden we een toegankelijke online omgeving waar de uitwisseling kan doorgaan, ook tussen de avonden in. Als je je inschrijft, krijg je hier een vrijblijvende uitnodiging voor. 

" Elke taal geeft iets anders, is een opening naar een andere wereld. Elke taal boort iets anders aan in mij, in mijn intuïtie.” – Nisrine Mbarki in De Morgen

TALEN: Nederlands Engels Frans Meertalig

€10/7/4

Presented by
Kaaitheater Passa Porta
10€
7€
4€