ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Lands of Concert

dans
performance
#NewArrivals
#Tender
#ComeTogether
15—16.12.2021

In Lands of Concert mixen kunstenaars Jija Sohn, Andrea Zavala Folache, Lucy Wilke, Julia Reist en Oneka Von Schrader performance met workshop. Ze doen grenzen tussen artiest en toeschouwer vervagen, en kiezen voor radicale intimiteit. Samen met het publiek kijken ze voorbij tegenstellingen en vastgeroeste gepolariseerde posities.

Lands of Concert baseert zich op het CARE-principe, dat focust op het erkennen van diversiteit en acceptatie. Startpunt is het lichaam: de concrete, fysieke basis die we delen én voor iedereen anders is. Via open communicatie verleg je samen met de kunstenaars fysieke en intellectuele grenzen, en ontwikkel je zo mee een nieuwe bewegingstaal.

Voor de voorstelling in de Kaaistudio’s geeft Lands of Concert zichzelf, binnen de omstandigheden van de huidige gezondheissituatie, opnieuw vorm als voorstelling en als oefening, waarbij we onze menselijke realiteit en de kwetsbaarheid binnen dit werk herbekijken. In deze versie omarmen we een actuele afspiegeling van onze tijd, die nieuwe grenzen en obstakels  – zoals fysieke nabijheid – met zich meebrengt.

Tijdens deze hybride versie, waar Lucy digitaal aanwezig is, wordt het publiek uitgenodigd om in een praktijk te stappen van intimiteit op afstand. Zo bevragen we wat deze paradigmaverschuivingen betekenen ten opzichte van nieuwe eisen en behoeften van onze lichamen en om de protocollen van zorgzaamheid toe te passen die we als basis voor onze praktijk gebruikten.

De makers doen beroep op ieders verbeeldingskracht om met een diepere focus naar het eigen lichaam te luisteren. Wat heeft ieder specifiek lichaam nodig? Welke aandacht vraagt het? Vanuit ieders fysieke mogelijkheden creëert het vijftal een eigen protocol voor een spel van geven en ontvangen van zorg (care), ze gebruiken daarvoor het geven en volgen van aanwijzingen in beweging, muziek en woord. Samen ontdek je nieuwe denkpatronen, en herdefiniëer je je eigen positie, die van de ander, en die van het lichaam als vorm van begrenzing.

• Jija Sohn is een Japans-Koreaanse podiumkunstenaar, gevestigd in Amsterdam. Voor haar podiumcarrière haalde ze een master in toegepaste linguïstiek aan de Purdue University in de VS. Sinds een tweetal jaar onderzoekt ze in haar werk menselijke connecties en relaties. Dat resulteerde in twee community based projecten – waaronder Lands of Concert. We verwelkomen Jija Sohn voor de eerste keer in het Kaaitheater.

concept Jija Sohn, Andrea Zavala Folache, Lucy Wilke, Oneka Von Schrader & Julia Reist | performers Antonia Steffens & Lucy Wilke | performing assistents Jija Sohn & Julia Reist | composition, sound design & performer Oneka Von Schrader | scenography & costumes Rosemarie Allaert | advisor Sabine Cmelniski | light advisor Vinny Jones | creative production, dramaturgical consultant & conceptual consultant Julia Reist / arp:works | production arp:works | co-production Dans Brabant | supported by Kaaitheater, PLAN, BUDA, Voo?uit, Boulevard Theater Festival, i-Portunus, Batard Festival, Needcompany, VEEM House & de Brakke Grond | residencies CSC, Tanzhaus, Dans Brabant, Festival Boulevard, Dansatelier, City of Women & Needcompany | this project is an initiative of Jija Sohn

DUUR: 50 min.
TALEN: Engels

€ 22 / 19 / 16 / 13 / 10

nagesprek

Op 15/12 kan je een nagesprek met Josefien Cornette bijwonen.

Covid Safe Ticket

Voor deze voorstellingen heb je een Covid Safe Ticket nodig. Hier vind je meer info.

 22€
19€
16€
13€
10€