ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Iemand van ons

theater
#MadeInBxl
#Tender
06—10.10.2021

 Met wie zou je graag eens de lakens delen?
En waar zou je het dan over hebben?

Voor deze ‘remake’ van Iemand van ons (2005) mobiliseert Tristero een doorgewinterde cast met véél levenservaring. Mark Verstraete, Bob De Moor, Kristin Arras, Sam Bogaerts, Mieke Verdin en Els Olaerts klimmen samen in een groot bed, en praten over politiek, de liefde en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.

Iemand van ons is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken: clichés, statements en geheimen volgen elkaar aan een hoog tempo op. De spelers bieden – ontwapenend en schalks – een inkijk in hun gedachtewereld en privéleven. In een stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

• Het Brussels theatercollectief Tristero staat garant voor wrange komedies, hedendaagse dramaturgie, bewegingstheater of een mix van dat alles. Kristien De Proost, Youri Dirkx en Peter Vandenbempt maakten de ‘oerversie’ van Iemand van ons in 2005. De originele versie stond ook op de affiche van het Kaaitheater, net als zowat alle werk van Tristero.

De regie, de vaart en het spelplezier van deze zes spelers maken het tot een eigenzinnige en unieke voorstelling. Iemand van ons zou het u ten zeerste aanbevelen om te gaan kijken. - Het Nieuwsblad

‘Een schot in de roos.’ — De Standaard

‘Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel.’ — De Morgen

met Mark Verstraete, Bob De Moor, Kristin Arras, Sam Bogaerts, Mieke Verdin & Els Olaerts | concept & tekst Peter Vandenbempt | scenografie Emma Denis | uitvoering decor Wing Nuts Decor | fotografie Youri Dirkx | techniek Tom Bruwier | coproductie Kaaitheater & Perpodium | met dank aan Tutti Fratelli, Kris Smet, Janine Bischops & Reinhilde Decleir, Mirjam Devriendt | tourneeplanning & promotionele ondersteuning www.thassos.be | met de steun van de Belgische Tax Shelter & de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DUUR: 85 min.
TALEN: Nederlands
WORLD PREMIERE
KAAITHEATER CO-PRODUCTION

10/16/19/22/25

Voor dit programma heb je een Covid Safe Ticket nodig. Hier vind je meer info.

10€
16€
19€
22€
25€