ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Who’s Afraid Of Virginia Woolf?

theater
#jury20
07—07.09.2020

Velen zullen het verhaal van Who’s afraid of Virginia Woolf? intussen wel kennen: George en Martha leven thuis hun diepste frustraties op elkaar uit en slepen hun nachtelijke gasten, Nick en Honey, mee in een destructief psychologisch spel. Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst waagden zich aan dit ‘stuk der stukken’ en rondden er samen hun opleiding aan de toneelschool in Gent mee af.

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een moderne klassieker die al talrijke versies heeft gekend en door zowel amateur- als Hollywoodster werd opgevoerd? Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn. Langzaamaan wordt iedereen de fictie in gezogen. Ook in deze uitvoering is één ding zeker: het belooft een lange afterparty tot het licht wordt. En niemand blijft gespaard.

• Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst speelden onder andere bij FC Bergman, Studio ORKA, Hof van Eede, Malpertuis en het KIP. Samen vormen ze het nieuwe collectief WOLF WOLF. In hun gezamenlijk werk proberen ze toneelrepertoire vanuit een liefde voor het spelen uit te diepen en tegelijkertijd toegankelijk te maken voor een breed publiek. 

'Als vier jonge acteurs aan het einde van hun opleiding Who’s afraid of Virginia Woolf? van Edward Albee spelen, verwacht je niet meteen een klein meesterwerk . Toch komt deze interpretatie aardig dicht in de buurt. Ze bespelen de toneelruimte meesterlijk.' – PZAZZ

van & met Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Naomi van der Horst & Flor Van Severen | tekst Edward Albee | vertaling Gerard Reve (gebracht in samenwerking met auteursbureau ALMO bvba) | coaching Jan Bijvoet & Jan Steen | lichtontwerp & techniek Gilles Pollak

DUUR: 140 min.
TALEN: Nederlands