ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Revolution & Solidarity This Time

talk
debat
online
13.01.2021

een gesprek met Miriyam Aouragh, Nadia Fadil, Annie Olaloku-Teriba & Vijay Prashad.
gemodereerd door Omar Jabary Salamanca.

Voor hun tiende verjaardag blikt De Wereld Morgen – samen met MENARG – terug op een decennium van opstand en protest, en de rol van solidariteit. Van de Arabische Lente, de Griekse opstanden, de Indignados, de Occupy-bewegingen, tot Black Lives Matters en de inheemse strijd van Canada tot Chili. Al dit verzet spreekt tot onze collectieve verbeelding, al wordt het overschaduwd door de gewelddadige reacties van staats- en wereldmachten.

Wie aandachtig kijkt ziet hoe autoritarisme meer en meer inbreuken maakt op de grondrechten en hoe proto-fascistische populistische bewegingen aan grond winnen. Ondanks deze politieke onderdrukking blijft het vuur branden van Soedan en India tot aan de VS. Revolution is after all a structure – and not an event. Hoog tijd om terug te blikken én vooruit te kijken.

• De Wereld Morgen is een onafhankelijk mediaplatform dat gegroeid is uit Indymedia. In beweging gebracht door een gemeenschappelijke strijd tegen koloniaal kapitalisme, racisme en het patriarchaat, werkt het platform aan een democratische samenleving, bijgestaan door een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten. De Middle East and North Africa Research Group (MENARG) is gevestigd aan de Universiteit Gent en is een toonaangevende onderzoeksgroep voor de studie van politiek, maatschappij, economie en cultuur van het hedendaagse Midden-Oosten en Noord-Afrika en zijn diaspora.

presented by De Wereld Morgen & MENARG (UGent) | in collaboration with Kaaitheater

DUUR: 120 min.
TALEN: Engels

Dit online debat kun je gratis volgen via de Facebook-kanalen van Kaaitheater en De Wereld Morgen.