ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

NBH (Natural Born Healer)

one step further

dans
performance
11.07.2021

NBH (Natural Born Healer) is een poëtische solo, die het midden houdt tussen fictie en autobiografie. Jihan Imago spreekt van dakloosheid, van een lang genezingsproces, van een tragisch lot waarin het hoofdpersonage aan de dood ontsnapt en zichzelf via omzwervingen wil ontmoeten. Het is een eenzame doortocht door de woestijn waarbij herinneringen worden opgehaald, opgeroepen, achtergelaten of geheeld. Je wandelt als door een droom, die geïnspireerd lijkt door de cinema van David Lynch.

De titel, Natural Born Healer, is een knipoog naar Oliver Stone's Natural Born Killers, die net als Gregg Araki's Doom Generation een cultfilm is uit de jaren 90, waarin macabere road trips en liefdesverhalen elkaar doorkruisen. Het stuk bevraagt de notie van vertrek, vaak met een zeer beperkte keuze: 'Blijven en lijden, of vertrekken?' Dit verhaal is een gebed, een levensadem, een impuls, een helend lied, een verhaal over hoe lief te hebben en te overleven. Jihan zegt: 'Ik heb het overleefd en ik ben net geboren'.

• Jihan Imago is een hypergevoelige performer, beeldend kunstenaar, tekenaar en schrijver, van Algerijnse afkomst, geboren in Frankrijk in de jaren 80. Deze erfenis en zijn trans-zijn geven zijn werken een bijzondere kijk op de maatschappij. Zijn favoriete onderwerpen zijn geestelijke gezondheid, eenzaamheid, leven in de marge, dakloosheid, de relatie tot God en filosofie. Jihan volgde een opleiding in tekenen en zilverfotografie in de jaren 90, later ontwikkelde hij zijn werk in scenarioschrijven en poëzie. Begin 2019 besloot hij het lichaam te benaderen als een medium van verkenning en expressie, tot de ontdekking van zijn eigen taal.

 

‘Als dichter en beeldend kunstenaar zie ik elk werk als een fase van transformatie. Het is een ongelooflijke kans om nog onontgonnen of ongemakkelijke gebieden te verkennen en een verandering teweeg te brengen. Werken met dans heeft me enorm uitgedaagd: ik moest dingen ont-leren om dan pas te kunnen leren. Imago, mijn kunstenaarsnaam, verwijst naar de ultieme fase van een vlinder na de larve en de cocon. De grote vraag die deze performance stelt is: Wat is de fase na de vlinder? We zullen het samen ontdekken op het podium.’ – JIHAN IMAGO

artistic direction & performance Jihan Imago | dramaturgy Nedjma Hadj Benchelabi | audio & video Enzo Tibi | external eye, movement coach Quan Bui Ngoc, Nicolas Vladyslav | supported by Citylab Pianofabriek, Sociaal Fonds voor Podiumkunsten, Mestizo Arts Platform, Bâtard Festival, workspacebrussels, Darna vzw & VGC

DUUR: 45 min.
TALEN: Frans

  

pay what you can

In deze uitdagende tijden kiest Citylab voor een pay what you can-systeem. Om over het bedrag te beslissen, kun je jezelf afvragen wat je positie in de maatschappij is, in welke economische situatie je je bevindt of hoeveel privilege je geniet. Het deel van de ticket-opbrengsten dat Citylab ontvangt, wordt direct weer geïnvesteerd in de trajecten van de kunstenaars die Citylab ondersteunt.