ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

On Enclosed Spaces and the Great Outdoors 4. Grounding

4. Grounding

performance
talk
18.04.2020

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

We leven in een tijdperk waarin menselijke activiteit een verregaande impact heeft op onze fysieke en ecologische leefomgeving. Hoe kunnen we vandaag verhalen, esthetica’s en ervaringsruimtes creëren om reflexief en kritisch met die toestand om te gaan? Welke rol kunnen de podiumkunsten spelen in het debat over de klimaatcrisis?

Wat gebeurt er met het theater wanneer haar muren verkruimelen en de wereld er op allerhande manieren binnendringt? Misschien ontdekken we een landschap waarin mensen niet langer op de voorgrond staan en allerhande levensvormen en actanten hun plek opeisen. Moeten we andere vormen van aandacht ontwikkelen om die meer-dan-menselijke actoren en onze verwevenheid ermee naar waarde te kunnen schatten? Hoe verhouden we ons tot de materiële getuigen en spoken van onderdrukking en extinctie die sluimeren in die emergente ecosystemen?

Grounding volgt een groep mensen die het theater belichamen, een gemeenschap op de dool, als ware ze ‘ontheemd’ door de klimaatverandering. Waar kunnen wij – kunstenaars, onderzoekers, burgers – grond vinden om te landen, om elkaar en onze omgeving te ontmoeten, onszelf te presenteren en ons te bezinnen over urgente kwesties?

On Enclosed Spaces and the Great Outdoors – 4. Grounding is een performatieve conferentie samengesteld door David Weber-Krebs en Jeroen Peeters. Zij laten diverse artistieke en theoretische interventies met elkaar resoneren in een uitgekiende dramaturgie van een gehele dag. Lunch is inbegrepen. Op zondag is er ruimte voor reflectie in dialoog met alle gasten.

Met bijdragen van o.a. Daisy Hildyard, Anne Lise Le Gac, Christophe Meierhans, Rolando Vázquez & Siegmar Zacharias.

curated and hosted by David Weber-Krebs & Jeroen Peeters | produced by Arp for Infinite Endings and Kaaitheater | coproduction Damaged Goods | David Weber-Krebs is affiliated as a doctoral artistic researcher to KASK & Conservatory / School of Arts (Ghent)

TALEN: Engels
ACT

Lunch is included in your ticket

Presented by
Kaaitheater ACT - Art Climate Transition