ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Museum of Lungs

theater
#ILoveMusic
#Society
#Tender
03—04.10.2018

Museum of Lungs van performer en schrijfster Stacy Hardy en regisseuse Laila Soliman verbindt pijn, trauma en ziekte met kapitalisme, kwetsbaarheid, samenleving en geschiedenis. Hardy's ervaring met tuberculose – de jaren voorafgaand aan de diagnose en de ellenlange en zware behandeling van de ziekte – vormt het vertrekpunt van een voorstelling die historisch archiefmateriaal van over de hele wereld verzamelt. Het is een relaas over de kwetsbaarheid van het individuele lichaam én van collectieve zorg te midden van een politiek systeem dat nog steeds doordrongen is van koloniaal en systemisch raciaal geweld. Maar in Museum of Lungs tonen Hardy en Soliman ook hoe kwetsbaarheid en ziekte het begin kunnen betekenen van verzet tegen gewelddadige en onderdrukkende machtsstructuren. Samen met muzikanten Neo Muyanga en Nancy Mounir creëren ze een muzikale documentaire voorstelling over liefde, eenzaamheid, het fragiele leven en de dood.

• Laila Soliman woont en werkt in Caïro en was eerder te gast in het Kaaitheater met Whims of Freedom en Zig Zig. Stacy Hardy woont en werkt in Grahamstown. Ze is schrijver, journalist, multimedia-artiest en theatermaakster. Neo Muyanga is een multi-instrumentalist en componist, die werkt vanuit Kaapstad. Hij staat zowel solo als met verschillende bands in concertzalen. Nancy Mounir is een multi-instrumentalist, componist en geluidstechnicus, met Caïro als uitvalsbasis.

direction Laila Soliman | text & performance Stacy Hardy | composition & live music Nancy Mounir, Neo Muyanga | puppet Marius Kob | scenography Moira Gilliéron | light design Mirjam Berger | production & touring Franziska Schmidt, produktionsDOCK | co-production Kaaitheater, FFT, Kaserne, HAU, SPIELART

DUUR: 60 min.
TALEN: Engels
BELGIAN PREMIERE
KAAITHEATER CO-PRODUCTION
post-performance talk

There wil be a post-performance talk with Laila Soliman after the show, on 04/10.