ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

'THE DEVELOPMENT OF THE CONTEMPORARY DANCE AND PERFORMANCE SCENE IN CASABLANCA'

debat
03.02.2018

Tijdens een rondetafelgesprek praten de kunstenaars van Moussem Cities: Casablanca over de context van hun werk als onderdeel van de hedendaagse scene in Casablanca. Ze bieden een overzicht van de verschillende actoren in het veld en bespreken de mogelijkheden en uitdagingen inzake creatie, productie en distributie. Je krijgt inzicht in de nieuwe dynamieken die zich ontwikkelen in Casablanca, de strategieën van kunstenaars die transnationaal werken, de perspectieven op (en dromen van) de toekomst door de jongere generatie dansers en choreografen.

Programma

We beginnen met een introductie  van Youness Anzane. Anzane is dramaturg en artistiek adviseur in het theater, dans en opera. Hij woont in Brussel maar werkt internationaal. Hij werkte reeds samen met regisseurs als Jean Jourdheuil, Victor Gauthier-Martin en Thomas Ferrand en met choreografen als Jonah Bokaer, David Wampach, Christophe Haleb, Julia Cima en Maud Le Pladec.

Hierna volgt een gesprek in twee delen, gemodereerd door Khadija El Bennaoui. El Bennaoui is cultureel adviseur die werkt op de grenslijnen van artistieke praktijk, cultuurbeleid en burgermaatschappij, met een focus op de Zuiderse landen. De deelnemende kunstenaars/choreografen/dansers zijn Meryem Jazouli, Youness Atbane, Youness Aboulakoul, Hind Oudhriri, Youness Khoukhou en Radouan Mriziga.

Het debat is gratis, mits inschrijving.

DUUR: 105 min.
TALEN: Engels Frans