ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Faire le Gilles

performance
talk
#rethink
11.03.2016

Robert doet de Gilles

Al enkele jaren ‘doet’ Robert Cantarella ‘de Gilles’. Met andere woorden: hij geeft opnieuw stem aan de beroemde colleges die de Franse filosoof Gilles Deleuze in de jaren tachtig gaf aan de Universiteit van Paris-VIII in Vincennes.

Voorzien van oortjes, brengt de acteur een trouwe kopie van een college, inclusief de juiste intonatie, het ritme, de haperingen en de incoherenties eigen aan het gesproken woord. Faire le Gilles geeft de ideeën van Deleuze door via de stem die het begrijpen van zijn denken gemakkelijker maakte.

In het Kaaitheater brengt hij een re-enactment van Anti-oedipe et autres réflexions. Tijdens deze les bespreekt Deleuze het gelijknamige boek – onderdeel van Capitalisme et schizophrénie – dat hij samen met psychoanalist Félix Guattari schreef. Tussen theater en filosofie in, wordt de passie voor het denken luidop gedacht.

• Robert Cantarella is schrijver, acteur en regisseur. Hij was directeur van Centre National de Dijon en co-directeur van de residentieplek Centquatre in Parijs. Samen met Constance Corbières richtte hij de associatie R & C op.

Crée par Robert Cantarella, Alexandre Meyer | production R&C | avec le soutien de la ménagerie de verre | dans le cadre du studiolab et du ministère de la culture et de la communication

TALEN: Frans