ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Al te luide eenzaamheid

theater
03—04.09.2015

PARELS UIT DE PUINHOOP

De Tsjechische auteur Bohumil Hrabal schetst in Al te luide eenzaamheid een ontroerend portret van een eenzame papierpletter. In een smerig stinkhol perst hij balen van boeken en oud papier. Uit de stroom bagger die de beschaving dagelijks over hem uitstort, redt hij de mooiste boeken van de vernietiging. Zo komt hij - ondanks zichzelf - in aanraking met parels uit de wereldliteratuur, filosofie en poëzie. Met wat hij vindt, probeert hij zin te geven aan zijn leven en aan de wereld rondom hem. Op zijn ondergrondse vuilnisbelt verheft hij zich tot filosoof, estheet en diepzinnig levensgenieter. Tot alles hem plotseling ontnomen dreigt te worden...

Een rauwe, pijnlijk grappige vertelling over macht en onmacht, over liefde, filosofie, erotiek en alcohol. Maar vooral over al te luide eenzaamheid. Een verhaal waarin mislukking charmeert, falen doet glimlachen, en strompelen doet filosoferen.

 

VOLKSE HUMOR x BAROKKE VERBEELDING

De auteur Bohumil Hrabal (1914-1997) werd door zijn landgenoot Milan Kundera "de koning van de Praagse letteren" genoemd. "Hrabal belichaamde als geen ander het fascinerende Praag. Hij paart volkse humor aan barokke verbeelding.”

Hrabal studeerde rechten, maar werkte liever als arbeider in het theater, bij de spoorwegen, in de staalindustrie en in het oud papier. Hij stond bekend als notoir cafébezoeker, voorzichtig dissident, sceptisch volksmens, jichtig duivenvoederaar en fantastisch verhalenverteller. 

spel Koen van Kaam | compositie & livemuziek Jorgen Cassier | regie Koen De Sutter | tekst Bohumil Hrabal (1976) | vertaling Kees Mercks | bewerking Koen De Sutter | techniek David Van Hove | productie Theater Zuidpool, 2014

TALEN: Nederlands