ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Operville

muziek
performance
28.03.2015

Alsof hij muziek wordt

Wie ooit Concerto van Ivo Dimchev zag, weet hoe Dimchevs eigenzinnige interpretatie van een live concert klinkt. Een radicale improvisatie met zijn gespierde lichaam en ijle falsetstem als instrumenten. ‘Ik ben geïnteresseerd in de fysieke kracht van de muziek en de melodieën van mijn spieren’, aldus Dimchev. Zijn stem en stemgebruik is uniek. Denk aan het begin van de soloperformance Lili Händel, waar hij met een prachtige contratenor improviseert op een vertraagde opname van Mona Lisa van Nat King Cole. De zanger Dimchev gaat vloeiend over van de ene gemoedstoestand naar de andere, van rockster naar prima donna. Door zijn voortdurende spel met verschillende persoonlijkheden is het alsof hij muziek wordt. Net als bij zijn performance is zingen een ‘borderline event’ waar alles mogelijk is.

In Operville werkt Dimchev zijn eigen versie van het concept opera uit. Verwacht vocale improvisaties vertrekkende van klassieke muziek, met meerdere zangers-performers op de scène.

Dimchev sluit traditiegetrouw Performatik af met een onvoorspelbare voorstelling.

Ivo Dimchev - Exhibits photos & video work
Tue 24, Wed 25 & Sat 28/03, Before and after the performances at Kaaitheater

text & choreography Ivo Dimchev | performed and improvised by Nikolai Voynov, Plamena Girginova, Ivo Dimchev, Stefan Hristov | A House On Fire Project, with the support of the Culture Programme of the European Union  

TALEN: Engels
HOUSE ON FIRE
Presented by
Kaaitheater HOF – House on Fire