ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

We are still watching

performance
28—28.02.2014

Als mensen samenkomen

In het werk van Ivana Müller draagt de titel telkens het concept van de voorstelling in zich: How Heavy Are My Thoughts, Playing Ensemble Again And Again, 60 Minutes of Opportunism en While We Were Holding It Together. Müller slaagt er steeds weer in om de macht van taal om onze werkelijkheid te beïnvloeden op een speels filosofische manier vorm te geven.

In het kader van ons programma rond ‘het collectieve’ tonen we van Müller twee producties – u kan ze op één avond zien. Ze hebben als basisvraag : wat gebeurt er als mensen samenkomen, hoe verhouden we ons tot en in een groep? In de grotezaalproductie In common is het publiek observator, in We are still watching deelnemer.

In deze productie staat het publiek centraal: een uitgeschreven script leidt de toeschouwers langs onverwachte scènes en situaties. Door een uur samen door te brengen, alleen en gemeenschappelijk beslissingen te nemen, wordt een gemeenschap gevormd en gespeeld. In deze minisamenleving die elke keer opnieuw gecreëerd wordt, krijgt iedereen langzaam maar zeker zijn eigen rol toebedeeld.

• Ivana Müller studeerde literatuur in Zagreb, dans en choreografie in Amsterdam en beeldende kunst in Berlijn. Ze woont en werkt in Amsterdam en Parijs. Het internationaal bejubelde While we were holding it together – dat we in september 2007 toonden in de Kaaitheater 30 Shuffle – was een tableau vivant dat vele verhalen tegelijkertijd vertelde, aangrijpend, verontrustend en grappig.

concept & text Ivana Müller in collaboration with Andrea Bozic, David Weber-Krebs & Jonas Rutgeerts | light design & technical direction Martin Kaffarnik | production Mels Kroon | management I’M’Company/ Wilma Kuite -alles voor de kunsten (NL) & Chloé Schmidt (FR) | developed as a part of Encounters project (Frascati, Amsterdam 2012) | support Het Veem Theatre, Amsterdam. | supported by Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, SNS Reaal Fonds
a House on Fire project; with the support of the culture program of the European Union

TALEN: Engels
HOUSE ON FIRE
Presented by
Kaaitheater HOF – House on Fire