ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Striptease

theater
performance
13.03.2014

Dans en erotiek 

‘We leven in een complexe, onstabiele en ernstige wereld – om een beetje met zichzelf te kunnen lachen heeft de wereld nood aan een ironische moderne kunst.’ Humor is een essentieel element in het werk van de Catalaanse danser en choreograaf Pere Faura, in zijn gepassioneerde pogingen om een direct contact met zijn toeschouwers op te bouwen, al was het maar om de grenzen van die onderneming duidelijk te maken. Op provocatieve wijze mengt hij complexe concepten met de meest grove nonsens.

Faura studeerde dans aan de Amsterdam School of the Arts en werkte met choreografen als Jérôme Bel en Ivana Müller voor hij ermee begon zich in zijn danssolo’s (letterlijk) bloot te geven. Hij is gefascineerd door de mechanismes van de seksuele opwinding; het verband tussen dans en erotiek ligt aan de basis van het dubbelprogramma dat hij in WoWmen presenteert.

In Striptease vergelijkt hij de kunst van het strippen met theater. De voorstelling gaat over kijken en bekeken worden, over de rol van de performer en de verwachtingen van het publiek dat uiteindelijk bepaalt of het lichaam een seksobject is of het object van een artistieke ervaring. En natuurlijk is Demi Moore van de partij!

In Bomberos con grandes mangueras (Brandweerlui met lange brandspuiten) spelen een hoelahoep en Vivaldi’s Vier seizoenen een centrale rol. Pornografische beeldtaal wordt deel van de choreografie.

concept and direction Pere Faura | performers Pere Faura, Demi Moore | video Pere Faura | music Carlos Jobim, Annie Lenox, mixed by Ivo Bol | lights Paul Schimmel, Pere Faura | technique Israel Quintero | text excerpted from Undressing the First Amendment and Corestting the Striptease Dancer by Judith Lynne Hanna ; Striptease. The Art of Spectacle and Transgression by Dahlia Schweitzer ; Narrative Striptease in the Nightclub Era by Ben Urish | dramaturgical advice Jeroen Fabius | a production of Frascati (Amsterdam)