ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

WHEREISMYMIND?

theater
dans
22—24.05.2013

“Duizend wegen leiden naar kennis, maar geen enkele leidt terug.” (Musil)

Een mens. Daar zit hij op zijn zelfgebouwde berg van kennis. Hij geeft de wolken namen. Hij noemt ze Stratocumulus, Altostratus, Cirrus en Stratus Nebulosus. Plots herinnert hij zich dat daar vroeger schapen waren. Hij denkt bij zichzelf: waar zijn nu toch die schapen heen?


In WHEREISMYMIND? onderzoeken theatermaker Dries Gijsels en danseres Kim Ceysens de vraag of we niet iets verloren zijn sinds het tijdperk van informatie ons heeft overspoeld, iets dat ooit tot het wezen van de mens behoorde. Zou het kunnen dat we, in ons streven naar een zo rationeel mogelijke samenleving, hoe langer hoe minder onbevangen naar de wereld kijken? Een zoektocht naar een verloren gevoel voor het onbekende, voor het irrationele, voor de twijfel. Een poging om de initiële verwondering op te sporen die voorafging aan het verlangen te weten, een verlangen dat ons tot het machtigste wezen in het dierenrijk heeft gemaakt, en tot het meest eenzame.

 

Het Kaaitheater en het RITS slaan de handen in elkaar voor de presentatie van de afstudeervoorstellingen van de theateropleidingen aan het RITS. Die eindwerken vormen het sluitstuk van de Bachelor- en Masteropleidingen Spel en Regie. Voor elke voorstelling wordt ook samengewerkt met de opleiding Podiumtechnieken van het RITS.

 

met Dries Gijsels, Kim Ceysens, Nikolas Lestaeghe, Christiaan Mariman e.a. | techniek Robbe Mols | begeleiding Ruud Gielens & Pol Dehert

Bachelorproef regie van Dries Gijsels

TALEN: Nederlands