ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Som Faves

performance
19.12.2012

 

Hilarisch en diepzinnig
Voor de soloperformance Som Faves stelde Ivo Dimchev een lijst op met onderwerpen, voorwerpen of personen die hem op de een of andere manier nauw aan het hart liggen – van alledaagse gebeurtenissen over persoonlijke verhalen tot eigenwijze reflecties over kunst. Het zijn de ‘favorites’ uit de titel. Gewapend met een pruik, een keyboard en een schilderijtje staat hij op de scène. Moeiteloos bespeelt hij de meest uiteenlopende registers en stemmingen, en schakelt hij over van het ene extravagante personage naar het andere. Wat begint als een schijnbaar incoherente collage evolueert bijna ongemerkt naar een intiem en tragikomisch portret van de performer zelf. Hilarisch en diepzinnig tegelijk. Som Faves werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2010 en in Time Out New York uitgeroepen tot een van de podiumhoogtepunten van 2011.

Ivo Dimchev (°1976) is een van de meest opmerkelijke performers van de hedendaagse internationale podiumkunstenscène. Zijn werk is een compromisloze mix van performancekunst, dans, theater en muziek. Als allround kunstenaar doorbreekt hij zowel genres als taboes.

Dimchev maakte zijn eerste voorstellingen in Sofia. In 2008 trok hij naar Amsterdam om er te gaan studeren aan DasArts. Daar creëerde hij o.m. de solo Som Faves. In totaal maakte hij al meer dan dertig performances, waarmee hij overal ter wereld optrad en lof oogstte, bij zowel critici als publiek. Sinds enkele jaren woont Ivo Dimchev in Brussel. Hij was de voorbije seizoenen in het Kaaitheater te gast met We.Art.Dog.Come, de solo I-on en het groepsstuk X-on. In zijn ‘Volksroom’, Dimchevs eigen atelier in Anderlecht ,biedt hij geregeld de kans aan andere jonge kunstenaars om hun werk voor te stellen. Hij toont er ook eigen beeldend werk en performances-in-progress.

‘Ivo Dimchev verbindt in Som Faves thema’s als dood, bloed, liefde en pijn haast terloops met briljant komische beschouwingen over de eigenheid van kunst.*****’ - De Morgen
‘Un grand performeur, un théâtre de la radicalité’ - La Libre

 

 

 


RESIDENTS' WEEK
In 2013-2016 zijn vier kunstenaars in residentie bij het Kaaitheater: Kris Verdonck, Mette Ingvartsen, Eleanor Bauer en Ivo Dimchev. In de voorbije jaren kwamen zij met erg sterk werk voor de dag. Bovendien hebben ze alle vier de wil uitgesproken om werk voor het grote podium te maken. We willen hen graag steunen in deze ontwikkeling naar de grote zaal. In december stellen onze vier residenten een aantal bijzondere producties voor.
Lees meer >

 

 

concept,text,music,performance Ivo Dimchev | co-production Tanz im August (Berlin), DasArts (Amsterdam), European Cultural Capital Linz ‘09, O is not company (Linz), Koninklijk Conservatorium /Artesis Hogeschool (Antwerp), O Espao do Tempo (Montemor-o-Novo, Portugal)

TALEN: Engels