ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Concerto

muziek
performance
20.12.2012

Met Concerto zorgt Ivo Dimchev voor een late night performance: een onnavolgbare stemimprovisatie in de vorm van een concert. Dimchev speelde Concerto voor het eerst in 2007 tijdens het Balkan Dance Platform in Athene. Sindsdien deelde hij het podium met verschillende muzikanten in theaters en clubs over heel Europa.

Ivo Dimchev (°1976) is een van de meest opmerkelijke performers van de hedendaagse internationale podiumkunstenscène. Zijn werk is een compromisloze mix van performancekunst, dans, theater en muziek. Als allround kunstenaar doorbreekt hij zowel genres als taboes.
Dimchev maakte zijn eerste voorstellingen in Sofia. In 2008 trok hij naar Amsterdam om er te gaan studeren aan DasArts. Daar creëerde hij o.m. de solo Som Faves. In totaal maakte hij al meer dan dertig performances, waarmee hij overal ter wereld optrad en lof oogstte, bij zowel critici als publiek. Sinds enkele jaren woont Ivo Dimchev in Brussel. Hij was de voorbije seizoenen in het Kaaitheater te gast met We.Art.Dog.Come, de solo I-on en het groepsstuk X-on. In zijn ‘Volksroom’, Dimchevs eigen atelier in Anderlecht ,biedt hij geregeld de kans aan andere jonge kunstenaars om hun werk voor te stellen. Hij toont er ook eigen beeldend werk en performances-in-progress.

Please respect art. It’s very important (...) If you don’t respect art, there is nothing wrong with you, it’s OK. – Ivo Dimchev

‘Ivo Dimchev verbindt in Som Faves thema’s als dood, bloed, liefde en pijn haast terloops met briljant komische beschouwingen over de eigenheid van kunst.*****’ - De Morgen
‘Un grand performeur, un théâtre de la radicalité’ - La Libre

 


RESIDENTS' WEEK
In 2013-2016 zijn vier kunstenaars in residentie bij het Kaaitheater: Kris Verdonck, Mette Ingvartsen, Eleanor Bauer en Ivo Dimchev. In de voorbije jaren kwamen zij met erg sterk werk voor de dag. Bovendien hebben ze alle vier de wil uitgesproken om werk voor het grote podium te maken. We willen hen graag steunen in deze ontwikkeling naar de grote zaal. In december stellen onze vier residenten een aantal bijzondere producties voor.
Lees meer >

TALEN: Engels