ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Postcards from the Future: De kaart voor het Noordstation

performance
talk
03.12.2010

Dit seizoen creëert het collectief C&H acht prentkaarten in acht buurten van Brussel. De reeks begon in Molenbeek tijdens Festival Kanal. De prentkaarten voorspellen een situatie die zich op het aangekondigde moment in de toekomst zal afspelen zoals voorzien. Tijdens Spoken World is het Noordstation aan de beurt.

De kaart voor het Noordstation is een eerbetoon aan het station als een complexe stedelijke ruimte waar vele sociale werelden elkaar kruisen en tolereren. Op uitnodiging van C&H hebben gebruikers van het station (reizigers, daklozen, sans-papiers, zwervers, jongeren…) gewerkt aan een aantal scènes waarin zij zelf acteren. Voor deze kaart krijgt C&H versterking van Christiane Huber.

• Choreograaf/danseres Heike Langsdorf en psychologe Christiane Huber zijn de drijvende krachten achter deze postkaart, die tot stand kwam in samenwerking met La Maraude, een sociaal onthaalbureau dat huist in een container op het St-Lazarusplein. De scènes die we op de postkaart voor het noordstation vinden zijn opgenomen in het aan het Noordstation aansluitende CCN - Gebouw (Centre Communication Nord) een doolhof van (door)gangen en trappen tussen het eigenlijke Noordstation en de stad Brussel. De ʻspelersʼ zijn zowel de reizigers die deze zone doorkruisen, als de jongeren, zwervers, daklozen, asielzoekers, druggebruikers e.a. die hier vertoeven. Op 3 december om 17u zijn alle deelnemers aan deze postkaart een half uur lang op post. Met de postkaart in de hand kan de toeschouwer dan plekken opzoeken waar hij zich doorgaans snel uit de voeten maakt, of met onverholen nieuwsgierigheid de ander in de ogen kijken waar hij de blik doorgaans snel afwendt. Of : het natuurlijke wegkijken wordt gedurende 30 minuten een kunstmatig toekijken.

De prentkaarten zijn gratis te verkrijgen bij het Kaaitheater en op vele andere plaatsen.
>> www.postcardsfromthefuture.be

Postcards from the Future: Molenbeek (Sept. 2010, Festival Kanal), Place Flagey (Oct. 2010), Sint-Gillis (Nov. 2010), North Station (Dec. 2010), European district (March 2011), Anderlecht (April 2011), the city centre (May 2011) and Porte de Namur (June 2011) | concept, realization C&H (Heike Langsdorf, Christophe Meierhans, Christoph Ragg) | executive production Kunst/Werk vzw | co-production KVS, Workspace Brussels | support Vlaamse Gemeenschapscomissie, Vlaamse Gemeenschap | partners  Brailleliga, Bx Art, Centre Flagey, de Pianofabriek, Elzenhof, Gemeente Sint Gillis, Kaaitheater, La Bellone, La Maraude, MCCS, Nadine