ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Bodies in Urban Spaces

dans
18—19.09.2010
Menselijke sculpturen

Bodies in Urban Spaces is een stadschoreografie voor een grote groep dansers. De voorstelling bestaat uit een reeks korte interventies op verschillende locaties in de buurt van het Kaaitheater. De dansers vormen een menselijke ketting en leiden het publiek door publieke en semi-publieke plaatsen. Met Bodies in Urban Spaces wil Willi Dorner niet alleen de functionele structuren van de stad blootleggen, maar ook de beperkingen van onze bewegingsmogelijkheden daarin. De menselijke sculpturen die de dansers op de meest onverwachte plekken vormen, zetten aan het denken en veroorzaken frictie in de omgeving. Omstaanders, voorbijgangers en bewoners worden geconfronteerd met hun eigen bewegingsgedrag en gewoontes. Bodies in Urban Spaces werd eerder opgevoerd in Parijs, Philadelphia, Londen en vele andere steden ter wereld.

• De Oostenrijkse choreograaf Willi Dorner richtte in 1999 zijn eigen gezelschap op. Hij creëert dansvoorstellingen, maar ook (pubieke) interventies en evenementen die onze perceptie van het dagelijkse leven veranderen. Hij werkt vaak interdisciplinair, in samenwerking met kunstenaars en wetenschappers. Met zijn werk doet hij internationale zalen en festivals aan, zoals Springdance (Utrecht), Paris Quartier d’Eté, Madrid En Danza, Tanz im August (Berlijn), Theater der Welt (Mülheim) en Dance Umbrella (Londen).

concept Willi Dorner | performance Ricardo Ambrozio, Bernard Cromphout, Florence Defawes, Martin Dewez, Erika Faccini, Vittoria de Ferrari Sapetto, Stella Fotiadi, Anne Marie Honggokoesoemo, Adriana Hortas, Lodie Kardouss, Carolina Mantovano, Abhilash Ningappa, Anne Maria Pajunen, Aymara Samira Parola, Raffaella Pollestrini, Denis Robert, Martin Roehrich, Katharine Tessens, Paola Zampierolo | assistance Michael O'Connor | production Cie. Willi Dorner (Vienna) | supported by the Austrian Embassy and the cultural office of the City of Vienna