ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

feminine delight

dans
performance
09—10.02.2010

My work was never about flying
My work was always about the human desire to fly
When you have the desire to fly you must not be afraid to fall
Actually my work is more about falling
Falling into the unknown
Lets bring a toast to the unknown
And drink a lot

Drie mannen nemen de rol van de vrouw in de moderne dans onder de loep en doen dat met veel humor. Dramaturg en tekstschrijver Robert Steijn speelt een vrouw die heilig gelooft in alles wat ze doet. Hij wordt een ‘Martha Graham’ en oogst daarmee veel succes – tot hij uit de mode en aan de drank raakt. Hij sterft, maar reïncarneert als een ‘Trisha Brown’, die op postmoderne wijze contact zoekt met een nieuw publiek. Danser en choreograaf Frans Poelstra blijft gedurende dit hele transformatieproces zijn ondersteunende muze. Martin Siewert begeleidt het duo met livemuziek. Het resultaat is een absurd-komische musical over afzien, hard werken en leven als een diva.


Robert Steijn & Frans Poelstra / United Sorry. Frans Poelstra en Robert Steijn opereren sinds vier jaar als United Sorry vanuit hun basis in Wenen en Amsterdam. Drie jaar geleden namen ze zichzelf de maat in Frans Poelstra, zijn dramaturg en Bach. Deze voorstelling was te zien in Nederland, België (Kaaistudio’s), Frankrijk, Duitsland, Estland, de VS, Oostenrijk, Finland, Noorwegen, Zwitserland en Italië, en toert nog steeds. Drie jaar later vonden ze het tijd om zich in de ander te verdiepen, maar ook weer niet te ver van huis. In feminine delight verplaatsten ze zich in de vrouwen met wie ze opgegroeid zijn of met wie ze samenwerkten in de danswereld. Alle overeenkomsten met eventuele bestaande personen zijn louter toevallig. Hoewel Frans Poelstra en Robert Steijn moeten toegeven dat ze na het lezen van boeken over Martha Graham en Trisha Brown dansen zoals ze niet eerder hebben gedanst.
 
Martin Siewert is afkomstig uit de Weense hedendaagse muziekscène en ondermeer bekend van bands als Trapist (met Joe Williamson en Martin Brandlmayr), The Year of (Fleischmann, Kurzmann, Dafeldecker, Siewert, Kling) en EFZEG (Hauf, Stangl, Roisz, Siewert).

by Robert Steijn, Frans Poelstra, Martin Siewert | lighting Rudolf  Pribitzer | deer skirt Bernadette Kindl | snake Robert Steijn, Christie Sbaschnigg | elephant mask Béryl Breuil | technique Paul de Vrees, Jan Langedijk | production Studio Entre Nous / André Agterof | co-production steierischer herbst (Graz), Tanzquartier (Vienna), CNDC Angers, Centre Choréographique National de Montpellier Languedoc-Roussilon | support Nederlands Fonds Podiumkunsten

TALEN: Engels