ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Cows in Space

dans
25.09.2007

Tien jaar geleden werd het dansgezelschap ZOO opgericht door Thomas Hauert, Mark Lorimer, Sara Ludi, Samantha van Wissen, die mekaar hadden leren kennen als dansers bij Rosas, en Mat Voorter, die o.a. bij Michèle-Anne De Mey en Mark Tompkins had gedanst. Drijvende kracht van het gezelschap was en is de Zwitser Thomas Hauert, maar de groep functioneert als collectief. Het werk van ZOO komt quasi altijd gezamenlijk tot stand. Het vertrekt meestal van improvisaties maar tegelijk ook van welomlijnde ruimtelijke patronen. Precies deze duali¬teit tussen ‘vastgelegd’ en ‘niet-vastgelegd’ maakt de leven¬dig¬heid uit van Hauerts choreografieën.


De eerste productie, Cows in Space (1998), viel in Frankrijk al meteen in de prijzen. Thomas Hauert kreeg er de Prix d’auteur op de Rencontres chorégraphiques internationales in Bagnolet, een belangrijke bijeenkomst voor jonge choreo¬grafen.


Het uitgangspunt van Cows in Space is eerder ongewoon: de voorstelling wil de toeschouwers de indruk geven dat ze in een rijdende trein zitten en van daaruit een landschap-met-koeien waarnemen alsof dat in beweging is. Het resultaat is een bijzonder frisse en bij momenten erg ludieke voorstelling.

concept and direction Thomas Hauert
dance created and presented by Mark Lorimer, Sara Ludi, Mat Voorter, Samantha van Wissen, Thomas Hauert
light and set design Simon Siegmann
original musical score Bart Aga ('Sambal Oelek' in collaboration with Alex Fostier)
pre-existing music John Adams
costumes Patrick Pitschon
photos Mark Leys
production ZOO
support Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (Brussels), Lotteriefonds des Kantons Solothurn (Swiss), Vlaamse Gemeenschapscommissie (Brussels)
co-production Dans in Kortrijk (Kortrijk), De Beweeging (Antwerp), Charleroi/Danses (Charleroi)
Residencies Danswerkplaats (Kortrijk), Plateau (Brussel)
thanks to Ida De Vos, Tanz in Olten, Ursula Berger, Cie. Pierre Droulers, Ruth Collier, Catherine Gouffau, Paul Ooghe, Samantha van Wissen, Alex Fostier, Anne Mousselet, Pascale Gigon, Aliocha Van der Avoort