Mette Edvardsen [BE/NO]

We to be

We to be
We to be

20.10 – 21.10.2017

Verruim het speelvlak

Mette Edvardsen verruimt het klassieke speelvlak drastisch. Ze speelt We to be op drie plaatsen tegelijk: in het boek waaruit ze voorleest, op de lege scene als projectiescherm van je verbeelding, en in de ether als een live radio-uitzending. Edvardsen rondt met deze voorstelling een trilogie af waarin taal en stem de bovenhand krijgen, en het visuele aspect zich verplaatst naar de verbeelding van het publiek. In het eerste deel Black liet ze onzichtbare objecten verschijnen door ze simpelweg te benoemen. In No Title ging ze omgekeerd tewerk, door aan te duiden wat er niet is.

• Choreografe, danseres en performance-artieste Mette Edvardsen verrast keer op keer met fijnzinnige voorstellingen. Black (2011) en No Title (2014) stonden eerder in de Kaaistudio’s. Tijdens Performatik17 presenteerde ze oslo. Voor We to be ontving ze de prestigieuze Noorse Ibsen Award.

 

 


created and performed by Mette Edvardsen | light design Bruno Pocheron | sound design Peter Lenaerts | graphic design Michaël Bussaer | production Mette Edvardsen/ Athome and Manyone vzw | co-production BUDA (Kortrijk), Black Box teater (Oslo), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT – Teatergarasjen (Bergen) | support of workspacebrussels (Brussels), Contour (Mechelen) | support Norsk Kulturråd, Vlaamse Gemeenschap

There's more

Christoph De Boeck

Over geluid en verbeelding

talk

Over geluid en verbeelding
Over geluid en verbeelding
Kaaistudio's
za 21.10.17

Christoph De Boeck (artistiek directeur Overtoon) vertelt hoe blinden hun omgeving waarnemen door subtiele veranderingen in akoestiek te interpreteren. Met behulp van kleine echo’s ontstaat een letterlijke 'ver-beeld-ing' van de ruimte. Ook kunstenaars zijn aan de slag gegaan met klanken en echo-locatie om een ruimte te scheppen, waarvan hij enkele voorbeelden bespreekt. Nadien gaat Christoph in gesprek met Anke Van Meer en Saïd Gharbi.

Volmir Cordeiro

L’œil la bouche et le reste

dans

L’œil la bouche et le reste
L’œil la bouche et le reste
Kaaistudio's
di 17.10 - wo 18.10.17

Na een reeks solo’s maakt Volmir Cordeiro een eerste werk voor vier dansers. Hij maakt een dans die de fysieke werking en handelingen van het oog wil weergeven. Het innerlijke, het verborgene en zelfs het pre-menselijke en kannibalistische komt bloot te liggen in deze heftige, bijna obsessieve zoektocht naar dans, naar dat wat je niet kunt benoemen.

Vera Tussing

The Palm of Your Hand II

dans

The Palm of Your Hand II
The Palm of Your Hand II
Kaaistudio's
vr 17.11 - za 18.11.17

Een continue interactie tussen performers en publiek verankert zich in een stilzwijgende verstandhouding. Samen met je medetoeschouwers baken je in ellipsvorm het speelvlak af: dit is een dans van aanraking. Ga samen met de performers op deze ontdekkingsreis naar wat het betekent tactiel te ervaren!

Anne Juren

Anatomie

performance

Anatomie
Anatomie
Kaaistudio's
vr 17.11 - za 18.11.17

Hoe kan een mentale choreografie je een gevoel van beweging geven? In Anatomie creëert Anne Juren een bewegingsscore voor ingewanden en lichaamsfuncties. Terwijl je met gesloten ogen op een matje ligt, leidt ze je met haar stem doorheen je lichaam en je geest.