Meg Stuart & Tim Etchells [BE/DE/US, UK]

Shown and Told

Shown and Told
Shown and Told

21.11 – 23.11.2019

Like boarded up windows,
like stone steps,
like the sound of voices from a far away room,
like the smell of burning,
like the way that condensation forms on windows,
like searching for something,
like searching through rooms.

 – Tim Etchells

Shown and Told is een dynamische performance-collage, opgebouwd uit gestructureerde improvisatie en associatieve sprongen. Het is een ontmoeting tussen choreograaf en danser Meg Stuart en schrijver/performancekunstenaar Tim Etchells (Forced Entertainment). Samen gaan ze op zoek naar de relatie tussen beweging, beeld en het lichaam als performance-instrument. Steunend op levendige beelden, zowel fysiek als talig, creëren de twee performers een dialoog die afwisselend stoer, ontroerend en komisch is. Shown and Told ging in 2016 in première in de Kaaistudio’s – en keert nu terug na een uitvoerige toernee.

‘Een sprong in het onbekende met het publiek als getuige.’  – De Morgen


created and performed by Tim Etchells & Meg Stuart | light design Gilles Roosen | costumes Annabel Heyse | technical director Jitske Vandenbussche | licht technician Tom Bruwier | tour manager Delphine Vincent | production Damaged Goods | Meg Stuart & Damaged Goods are supported by the Government of Flanders and the Flemish Community Commission.

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Meg Stuart/Damaged Goods

Celestial Sorrow

dans performance

Celestial Sorrow
Celestial Sorrow
Kaaitheater
wo 24.06 - za 27.06.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Voor Celestial Sorrow werkte Meg Stuart voor het eerst samen met de Indonesische beeldende kunstenaar Jompet Kuswidananto. Vertrekkend vanuit collectieve herinneringen en fictieve trauma’s creëert het duo een wereld van licht en beweging, bewoond door drie performers en twee muzikanten. De voorstelling ging in 2018 in première in de Kaaistudio’s, en verhuist voor deze herneming naar de scène van het Kaaitheater.

Forced Entertainment

Out Of Order

theater

Out Of Order
Out Of Order
Kaaitheater
vr 24.01 - za 25.01.20

Op een leeg podium onder felle lampen doen zes troosteloze clowns hun best om samen de tijd te verdrijven. Ze vliegen elkaar in de haren, komen tot bedaren – en dan herbegint het spel van voren af aan. Out Of Order balanceert op een slap koord tussen grap en tristesse. Het is een voorstelling in flarden, die wijst op een wereld aan flarden.