Eko Supriyanto [ID]

Salt

Salt
Salt

19.10.2017

Anti-zwaartekracht

Na het internationale succes van Cry Jailolo en Balabala – beide gecreëerd met jongeren uit de Indonesische provincie Noord-Maluku – verplaatst danspionier Eko Supriyanto zijn focus naar zichzelf met een solo. Hij grijpt terug naar het thema van Cry Jailolo: de bedreiging van het maritieme leven van zijn thuisland. Hij onderzoekt de relatie tussen zijn Javaanse culturele erfgoed en het ritme van de onderwaterwereld – een wereld zonder zwaartekracht waar een ander perspectief mogelijk wordt. Hij put uit zijn klassieke dansopleiding, zijn duikervaringen en de Javaanse landbouwtraditie van het kerven in de grond.

• Eko Supriyanto is een van dé centrale figuren binnen de Indonesische hedendaagse dans. Getraind in Javaanse hofdansen en de Indonesische vechtsport Pencak Silat, overspant zijn carrière een indrukwekkend parcours doorheen Indonesië, Europa, de Verenigde Staten en Oost-Azië.


dancer & choreographer Eko Supriyanto |  composer Dimawan Krisnowo Adji | costume designer Oscar Lawalata | lighting designer & operator Jan Maertens | rehearsal director & stage manager Dionisisus Wahyu | tour manager & sound technician Eko Wahyudi | producer & communication Keni Soeriaatmadja | co-production Ekosdance Foundation (ID), West Halmahera Regency (ID), deSingel (BE), AsiaTOPA (AUS), Mousonturm (DE), NuArt Sculpture Park (ID)

There's more

Stephen O'Malley & Wukir Suryadi

Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne

performance muziek

Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne
Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne
Kaaitheater
wo 17.01.18

Samen met Sunn 0)))-stichter Stephen O’Malley trok Gisèle Vienne naar Java en Bali om zich onder te dompelen in een magische wereld van performatieve rituelen. Hun ontmoeting met muzikant Wukir Suryadi, stichter van de band Senyawa, resoneerde lang na. Tijdens deze avond laten ze je delen in dat avontuur en de muzikale filosofie die hen verbindt.

Meg Stuart & Jompet Kuswidananto / Damaged Goods

Celestial Sorrow

dans performance

Celestial Sorrow
Celestial Sorrow
Kaaistudio's
do 18.01 - wo 24.01.18

Meg Stuart en beeldend kunstenaar Jompet Kuswidananto wagen zich aan een artistieke ontdekkingstocht doorheen collectieve herinneringen en fictieve trauma’s. Imaginaire en onzichtbare ruimtes – en de stemmen die ze tot leven wekken – vormen slechts enkele van de vertrekpunten voor een avontuurlijk onderzoek op onbekend terrein.