Ictus & Julie Pfleiderer [BE/DE]

SAFE

SAFE
SAFE

22.11 – 23.11.2018

In Todd Haynes’ film Safe (1995) ondergaat een vrouw steeds intensere allergische aanvallen die haar leven quasi onmogelijk maken. Het is onduidelijk of ze een slachtoffer is, of een naar aandacht zoekende manipulator. Tegelijk concert en performance, vertrekt SAFE vanuit de film om een beeld te schetsen van hedendaagse hypersensitiviteit: stap mee in een immersieve reis die alle zintuigen bespeelt. Wat begint als een concert, evolueert tot een gesofisticeerd live hoorspel. De hedendaagse westerse wereld wil verklaringen vinden voor alles. Maar wat met de fenomenen, domeinen en blinde vlekken waar we géén sluitende antwoorden op hebben?

• Julie Pfleiderer maakt performances, geluidskunst en films op de grens van documentaire en fictie. Het Brusselse hedendaagse muziekensemble Ictus is al jaren vaste gast in het Kaaitheater. Dit seizoen staan ze meermaals op het programma: met een ambitieuze concertante versie van Einstein on the Beach – in samenwerking met Suzanne Vega en Collegium Vocale Gent – en met de nieuwe creaties van Eleanor Bauer en Noé Soulier.


direction & concept Julie Pfleiderer | composition & concept Oxana Omelchuk | performance & concept Caroline Daish | musicians Tom Pauwels (guitar), Gerrit Nulens (percussion), Hanna Kölbel (cello) | sound design Alex Fostier, with thanks to Quentin Meurisse | script Pieter Delfosse | choreography Christine De Smedt | set, costume & light Jochen Schmitt-Thelen | co-production Ars Musica, Kaaitheater, Ictus, kunstenwerkplaats Pianofabriek, Wien Modern, Brut Wien, BUDA 

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Eleanor Bauer & Chris Peck

New Joy

performance muziek

New Joy
New Joy
Kaaitheater
do 30.05 - za 01.06.19

Eleanor Bauer neemt graag een loopje met de codes en concepten van hedendaagse dans. In New Joy gaat ze de confrontatie aan met het post-truth tijdperk: deze dataïstische cyber-musical reist dwars door de grenzen van verschillende registers heen. Van lichaamstaal en gesproken taal tot computertaal en terug, van emotionele tot kunstmatige intelligentie, van beweging tot geluid. Samen met componist Chris Peck mikt Bauer op alle zintuigen, in een zoektocht naar zingeving en verborgen betekenissen.

Ictus & Suzanne Vega

Einstein on the Beach

muziek

Einstein on the Beach
Einstein on the Beach
Kaaitheater
wo 05.06.19

In 1976 ging de legendarische opera Einstein on the Beach van Phillip Glass, Robert Wilson en Lucinda Childs in première op het Festival van Avignon. Het Ictus-ensemble slaat voor deze nieuwe concertante versie de handen in elkaar met het Collegium Vocale Gent en met neo-folklegende Suzanne Vega. De muzikale compositie én de muzikaliteit van het libretto staan voorop in een minimalistisch en hypnotiserend klankbad van 200 minuten.