Jonathan Burrows [UK]

Rewriting

Rewriting
Rewriting

24.04 – 25.04.2020

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Waaruit bestaat de praktijk van het choreograferen? In Rewriting probeert Jonathan Burrows – soms twijfelend, dan weer uitbundig – het onbekende terrein dat choreografie heet in kaart te brengen. Hij vertrekt enerzijds van een performance waaraan hij twee jaar werkte maar die hij nooit eerder voor een publiek speelde, en anderzijds van passages uit zijn boek A Choreographers’ Handbook (2010). Tegenover het dominante model dat een goede voorstelling het resultaat is van een sterk, vooraf bepaald idee, plaatst Burrows een praktijk van een langzame, eerder toevallige accumulatie van betekenissen die tevoorschijn komen tijdens het werken zelf. Hij citeert graag Mette Edvardsen, die haar eigen werk omschrijft als ‘the dust that accumulates through the working’.  

• Als danser en choreograaf heeft Jonathan Burrows een indrukwekkend oeuvre uitgebouwd. De afgelopen vijftien jaar maakte hij een reeks slimme en speelse duetten met samen met componist Matteo Fargion. Rewriting is zijn eerste solovoorstelling.


made & performed by Jonathan Burrows

There's more

Sarah & Charles

In the Hands of Puppets

performance

In the Hands of Puppets
In the Hands of Puppets
Kaaistudio's
wo 22.04.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

In deze performance over informatie-fastfood, ijdelheid, fictie en bevestigingsdrang, gaat het kunstenaarsduo Sarah & Charles op zoek naar de ultieme vorm van overgave. In een tijdperk waarin sociale media en internet ons wereldbeeld verruimen, lijkt onze geest emotioneel te verengen. De performers nodigen je uit in een creatief wellness-oord, waar je beslissingen even kunt uitstellen.