tg STAN & Kloppend Hert [BE]

Move (on)

Move (on)
Move (on)

13.02 – 15.02.2020

Rond de werktafel zitten: 

de jonge actrice Btissame Bourrich
de Russische actrice Evgenia Brendes
de Franse toneelspeelster Olga Mouak
de Palestijnse acteur en schrijver Atta Nasser
Haider Al Timimi
, artistiek leider van het gezelschap Kloppend Hert
de Marokkaanse danser en choreograaf Youness Khoukhou
de Braziliaanse danser en acteur Gustavo Vieira
de tg STAN-leden Jolente De Keersmaeker en Frank Vercruyssen

Negen acteurs en dansers met heel uiteenlopende achtergronden vonden elkaar in de taal en het werk van de Britse toneelauteur Dennis Kelly. Ze verweven zijn 'Orphans' (uit 2009) op subtiele manier met gedichten en literatuur uit het Midden-Oosten*, maar ook met dans. Hun personages staan voor een kantelmoment, hun trajecten kruisen elkaar doorheen haperende communicatie en choreografieën. Ze zoeken naar een gemeenschappelijke taal in een afbrokkelende, koude wereld. En misschien vinden ze hoop, weerbaarheid en solidariteit in het samen zijn, samen bewegen, samen ageren. Als gevolg van de hybride wereld waarin we leven, zeggen ze ondanks alles: tussen ons werkt het alvast, let's Move (on)

Move (on) is een choreografie van lichamen en teksten. Het stuk speurt naar de raakvlakken tussen de innerlijke leefwerelden en hun uiterlijke uitdrukking, het wrijvingspunt tussen het individu en de groep.

Toneelgezelschap STAN speelt over heel de wereld: ‘Te weinig tijd om de tekst nog in het Japans in te studeren’. - een interview over 30 jaar tg STAN in De Morgen

'Wees niet bang om elkaar vast te houden' – een interview met Jolente De Keersmaeker en Atta Nasser, in BRUZZ.


by & with Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Jolente De Keersmaeker, Olga Mouak, Atta Nasser, Haider Al Timimi, Youness Khoukhou, Frank Vercruyssen & Gustavo Vieira | costumes Sietske Van Aerde | light design Stef Stessel | production tg STAN | co-production Kloppend Hert, Moussem, Toneelhuis, Vooruit | in collaboration with Laurence D'Hondt

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

tg STAN

QUE SERA SERA

theater

QUE SERA SERA
QUE SERA SERA
Kaaistudio's
wo 16.10 - za 19.10.19

Damiaan De Schrijver en Bert Haelvoet begeven zich op het domein van de film met een voorstelling die het midden houdt tussen filmquiz, knutselatelier en talkshow. Uitgangspunt is Hitchcock Truffaut, het boek waarin de Nouvelle Vague-cineast François Truffaut zijn idool Alfred Hitchcock een spervuur aan vragen voorlegt. De twee acteurs dagen elkaar al spelend uit, proberen stunts te recreëren, en laten het publiek weetjes over Hitchcocks werk spuien.