tg STAN & Kloppend Hert [BE]

Move (on)

Move (on)
Move (on)

13.02 – 15.02.2020

Al een hele tijd verzamelen de spelers van STAN op hun werktafel teksten van schrijvers uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de diaspora. Teksten over verlangens en frustraties, fricties en tegenstrijdigheden, en wat er leeft in steden hier en daar. Op hun zoektocht naar de Arabische literatuur zocht en vond tg STAN bondgenoten bij Moussem, nomadisch kunstencentrum, en bij de theatermakers van Kloppend Hert, het gezelschap rond Haider Al Timimi.

Samen maken ze Move (on), een voorstelling waarin acht straffe spelers en performers elkaar ontmoeten en de scène delen: Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Issam Dakka, Jolente De Keersmaeker, Youness Khoukhou, Olga Mouak, Haider Al Timimi en Frank Vercruyssen. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die voor hen noodzakelijk zijn, in een grensoverstijgende ruimte waar meerdere invloeden kunnen samensmelten tot één geheel. Maar het begint bij het begin: een open speelveld en gesprek.


by & with Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Jolente De Keersmaeker, Olga Mouak, Haider Al Timimi, Issam Dakka, Youness Khoukhou, Frank Vercruyssen | production tg STAN | co-production Kloppend Hert, Moussem, Toneelhuis, Vooruit

Kijk verder

tg STAN

QUE SERA SERA

theater

QUE SERA SERA
QUE SERA SERA

theater

wo 16.10 - za 19.10.19

Damiaan De Schrijver en Bert Haelvoet begeven zich op het domein van de film met een voorstelling die het midden houdt tussen filmquiz, knutselatelier en talkshow. Uitgangspunt is Hitchcock Truffaut, het boek waarin de Nouvelle Vague-cineast François Truffaut zijn idool Alfred Hitchcock een spervuur aan vragen voorlegt. De twee acteurs dagen elkaar al spelend uit, proberen stunts te recreëren, en laten het publiek weetjes over Hitchcocks werk spuien.