Ictus

Liquid Room V (Subtilior)

Liquid Room V (Subtilior)
Liquid Room V (Subtilior)

23.03.2014

Muziek herontdekken

Met Liquid Room heeft Ictus een geweldige concertformule uitgedokterd: het ensemble brengt nieuwe en andere muziek in een ongedwongen sfeer. U flaneert, gewapend met een kartonnen zitje, tussen vier podia die in de grote zaal van het Kaaitheater staan opgesteld, u luistert van nabij of van ver, loopt de zaal uit voor een drankje in de bar, keert terug wanneer u dat wil. En die relaxte sfeer zorgt paradoxaal genoeg voor een extra aandachtig publiek dat met plezier de werken ontdekt en de muzikanten observeert.

Voor deze 5de editie nodigt Ictus drie leden uit van het Weense ensemble Beauté Parfaite, gespecialiseerd in muziek uit de middeleeuwen en de renaissance: Thomas List (blokfluit), Theresa Dlouhy (stem) en Eva Reiter (vedel). Reiter is trouwens ook componiste en een eersterangs gambiste en fluitiste. Nieuwe werken en gesofisticeerde polyfone muziek uit de 14de eeuw (de zogenaamde Ars Subtilior) wisselen elkaar af.

Matinee Kadee

Su 23/03 15:00 Kaaitheater

• Voor de ouders: Ictus. Voor de kinderen (4-12 jaar): muziekworkshop door Mooss. Kleinere broertjes en zusjes maken het gezellig in de speelkamer. Op voorhand reserveren is noodzakelijk; de plaatsen voor de workshop zijn beperkt; deelname is gratis, mits een betaalde reservering voor de matineevoorstelling.


cast Eva Reiter (viola da gamba, Paetzold flute), Thomas List (flauto dolce), Theresa Dlouhy (voice), Ictus (Geert De Bièvre, George van Dam, Jean-Luc Plouvier, Jeroen Robbrecht, Michael Schmid, Chrissy Dimitriou, Tom Pauwels) | sound Alexandre Fostier | coordination Wilfried Van Dyck | coproduction Kaaitheater, Bozar, Ars Musica