Milø Slayers

DEMONstratio

DEMONstratio
DEMONstratio

31.03.2023

In 2015 onthulde een röntgenscan dat onder de verflagen van het beroemde Zwart Vierkant van Kasimir Malevitsj (1915) een racistisch opschrift verborgen zit. Zelfs de opperste abstractie blijkt niet vrij van politiek. Precies die spanning zetten drie zwarte performers op scherp in DEMONstratio. Binnen de strakke lijnen van een perfect uitgelicht vierkant zoeken ze een bezwerend tegengewicht in de onderbewuste kracht van stem en beweging. Licht en donker, ratio en gevoel, zekerheid en onzekerheid: scherpe binaire tegenstellingen zijn er om ze te overstijgen. Na zijn solo Monstrare et/ou Monere die op ons herfstprogramma stond in 2022, presenteren we nu dit groepsstuk.

Milø Slayers is een Brusselse performer audiovisuele kunstenaar. Hij leidt sinds 2013 zijn eigen dansgezelschap Slayers, met creativiteit als belangrijkste filosofie en hip hop als grootste invloed. In 2021 studeerde af aan ISAC (Institut Supérieur des Arts et des Chorégraphies). 


supported by Vlaamse Gemeenschap  

There's more

Milø Slayers

Monstrare et/ou Monere 

performance dans

Monstrare et/ou Monere 
Monstrare et/ou Monere 
Kaaistudio's
wo 14.12 - do 15.12.22

Een gebogen rug, sprekend zonder mond. Armen die hun eigen gang gaan. In zijn solo-debuut verkent Milø Slayers de grens tussen mens en monster. Hiphop en abstracte hedendaagse dans smelten samen, onder een lichtspel dat de gekende menselijke verhoudingen voortdurend vervormt.