De wonderen van meertaligheid
Gezocht: 60 mensen die in hun dagelijks, professioneel of artistiek leven met meertaligheid te maken hebben en daar graag met elkaar over in gesprek willen gaan.
Vorig jaar organiseerden Passa Porta en Kaaitheater een gespreksavond rond ‘multilingualism’ met schrijver Sulaiman Addonia en theatermaker Ahilan Ratnamohan. Voor het vervolg van deze serie laten we het publiek de agenda bepalen.
De beginvraag luidt: Wat zijn de hete hangijzers en opportuniteiten rond meertaligheid die nu om onze aandacht vragen?
De avond wordt gemodereerd door een ervaren facilitator van het Open Space gespreksformaat, een beproefde methode om alle aanwezigen recht van spreken te geven.
Beste meertalig persoon,
Ben je iemand die dagelijks – in je persoonlijk, professioneel of artistiek leven – te maken heeft met meertaligheid? En wil je daarover graag met anderen in gesprek gaan? Dan is deze oproep echt iets voor jou.
Samen met jullie willen we namelijk op een ‘bottom-up’ manier vorm geven aan een programmareeks rond meertaligheid. Met veel plezier nodigen we je dan ook uit op deze bijzondere avond waar we actief aan de slag gaan met dit onderwerp dat ons zo sterk aangaat.
Vorig jaar organiseerden Passa Porta en Kaaitheater een gespreksavond getiteld The Wounds of Multilingualism, met schrijver Sulaiman Addonia en theatermaker Ahilan Ratnamohan. Uit het nagesprek bleek dat vele toeschouwers, kunstenaars, leerkrachten, studenten en ouders zin hadden om hierop door te gaan. Voor het vervolg van deze reeks besloten we daarom te vertrekken van onderwerpen die het publiek ons aanreikt.
En dat is precies wat we op 8 februari van 18u tot 22u gaan doen: de thema’s die leven bij eenieder die sterk begaan is met meertaligheid, samenbrengen en bespreken.
Samen genereren we input waarmee programmamakers het komende jaar aan de slag gaan. Het resultaat? Een programmareeks waarin een hoofdrol weggelegd is voor de onderwerpen die we tijdens deze avond aandragen. De beginvraag luidt: Wat zijn de hete hangijzers en opportuniteiten rond meertaligheid die nu om onze aandacht vragen?
De avond wordt gemodereerd door een ervaren facilitator van het Open Space gespreksformat, een beproefde methode die ervoor zorgt dat mensen op een interactieve en efficiënte manier in gesprek kunnen gaan over thema’s die op dat moment voor hen belangrijk zijn. Iedereen heeft recht van spreken, iedereen kan bijdragen. Enkele eenvoudige spelregels laten ons toe om vrij te bewegen én tot een gezamenlijk resultaat te komen.
Tijdens de avond zal er een lopend buffet aangeboden worden aan een democratische prijs. Zo kunnen we samen op tijd beginnen en afronden.
Open Space is een zeer open werkvorm waarin we op een radicale manier omarmen wat zich voordoet. Niettemin waarderen we het enorm als iedereen tot het einde kan blijven.
We houden rekening met de verschillende talen van de aanwezigen. Hoewel basiskennis van Nederlands, Frans of Engels een must is, zorgen we voor de nodige taalondersteuning en nodigen we alle deelnemers uit om hier ook zelf een actieve rol in te spelen.
Wil je graag meedoen?
Schrijf je dan hier in!
Hartelijke groeten,
Passa Porta en Kaaitheater
---------
#multilingualism is een reeks van Passa Porta en Kaaitheater. In februari kan je in de Kaaistudio’s de nieuwe monoloog van Ahilan Ratnamohan bewonderen. In Alle woorden die ik nog niet kende doet hij verslag van het gedisciplineerde proces om zijn Nederlandse woordenschat uit te breiden. Passa Porta kijkt o.a. uit naar de samenwerking met het Asmara-Addis Literary Festival (in Exile), opgezet door Sulaiman Addonia, die plannen heeft om een heuse meertalige parade door Brussel te organiseren.
Voor deze voorstellingen heb je een Covid Safe Ticket nodig. Hier vind je meer info.