Sarma & Meg Stuart/Damaged Goods [Brussels]

B-Chronicles

B-Chronicles
B-Chronicles

13.01.2007

Dansen in de wereld

De wereld van de podiumkunsten wordt steeds internationaler en mobieler. Welke gevolgen heeft dat voor de dagelijkse werk- en leefomstandigheden van dansers en gezelschappen?

Dat is precies wat Sarma, het online platform voor dans- en performancekritiek, te weten wil komen. Sarma zette daartoe het sociaal-kritische project B-Kronieken op. Aan de hand van interviews met dansers in Brussel, lezingen, performances, publicaties en videomontages onderzoeken de leden van Sarma samen met artiesten, schrijvers en filosofen wat het betekent om als danser te leven en te werken in deze geglobaliseerde tijden.

Op 13 januari komt Sarma het project voorstellen in de Studio´s. In het eerste deel van de avond wordt het discussiethema onder meer voorgesteld in een documentaire van de hand van Jorge Leon en ziet u de jonge performer en choreografe Eleanor Bauer aan het werk in een lecture-performance. In het tweede deel wordt het publiek betrokken bij een gemeenschapsspel in de foyer, ontwikkeld door sociologe Delphine Hesters en Dimitry Masyn.

B-Chronicles Mediatheque

10>25/01/2007 Kaaitheaterstudio’s, voor, tijdens en na de voorstellingen / gratis
Tijdens Performatik 2 kan u een kijkje nemen in de B-Chronicles-mediatheek van Sarma.


curateurs Jeroen Peeters & Myriam Van Imschoot
coordination Charlotte Vandevyver
production vzw Sarma
coproduction Damaged Goods, Kunst/Werk
soutien Communauté flamande & VGC