Simon Allemeersch / Lucinda Ra [BE]

AFGELAST: Rabot 2

AFGELAST: Rabot 2
AFGELAST: Rabot 2

11.12 – 12.12.2020

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

‘Hoe gaat het nu met u?’ Die vraag is het startpunt van Rabot 2. In 2010 vestigde Simon Allemeersch zijn atelier in een van de verwaarloosde sociale woontorens in de Rabotwijk in Gent. Ze zouden weldra tegen de grond gaan en liepen leeg. Het verhaal van dat atelier, de gebouwen én de bewoners maakte hij tot de voorstelling Rabot 4-358.

Nu is er Rabot 2, waarin Allemeersch de mensen gaat opzoeken waarmee hij toen samenwerkte. Hoe gaat het met hen? Vanuit individuele getuigenissen zoomt hij uit naar een groter verhaal over private en publieke rijkdom. Welke rijkdom hebben we nodig om een goed leven te leiden, en welke rol kunnen architectuur, stadsontwikkeling en beleid hierin spelen?

• Simon Allemeersch is theatermaker en doctoraal onderzoeker aan de UGent, en behoort tot het los-vaste collectief Lucinda Ra. In het Kaaitheaterprogramma presenteerde hij al De brievenschijver/Letter home (in samenwerking met Globe Aroma), en Grondwerk van Lucinda Ra.


concept & spel Simon Allemeersch | muziek Rudy Trouvé | productie Lucinda Ra | coproductie Vooruit, deSingel, Frascati, UGent, Het Bos & Cultuur District Antwerpen | met de steun van De Vlaamse Gemeenschap

There's more

Simon Allemeersch / Lucinda Ra

AFGELAST: Rabot 4-358

theater

AFGELAST: Rabot 4-358
AFGELAST: Rabot 4-358
Kaaistudio's
za 12.12.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Rabot 4-358 is een documentaire voorstelling over de Gentse Rabottorens en het atelier dat er 26 maanden bestond. Dit atelier begon als een persoonlijk initiatief van Simon Allemeersch en Wannes Degelin. Hoe komt het dat deze gebouwen ooit een hele goede reputatie hadden? Wie heeft de absurde vorm bedacht? En waarom worden de torens eigenlijk afgebroken? Een verhaal van binnenuit over wonen, economie, armoede en persoonlijke ficties.

Simon Allemeersch

Simon Allemeersch
Simon Allemeersch

The Question

di 23.06.20

Wat is rijkdom eigenlijk?