ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

TransTornada

P.A.R.T.S. Graduation Festival MA STUDIOS

dans
14—15.06.2024

WIJ KOMEN NIET LEEG AAN IN DE RUIMTE We zijn lang geleden begonnen...

In het koloniale Brazilië verzette een opmerkelijke ziel genaamd Xica Manicongo - een krijger die slavenopstanden en ontsnappingen leidde; een mystieke figuur, gezegend met bovennatuurlijke krachten, die mannelijkheid en vrouwelijkheid met gratie en trots omarmde - zich tegen het gevestigde CIStema.
Beïnvloed door de kracht van Xica, nodigt Marlla je uit voor een levensechte fictieperformance, spelend met ironie en het metaboliseren van het Traviarcado-systeem. No shade, no tea, spot ligt op het bord en Marlla ondergaat een metaforische metamorfose, een vlinderproces van herinneringen, levenservaringen en verhalen. Uma Bixa Travesti is transtemporaal - het verbindt verleden, heden en fictieve toekomst3nm.

“Let’s bora gaaag in the face of patriarchy gurls!” 

Weet jij hoe een Travesti wordt geboren?

concept, costume and performance Marlla Araújo ⎸ mentor and assistant director Helena Araújo costume designer Paulo César ⎸ photography Ariadna Navarrete Valverde and Carlely Lambeau graphic designer and publicity Andy ⎸ collaborators Jair Montes, Ching Shu Huang, Urtė Groblytė, Im Kanokporn Vorapharuek and Marikki Nyfors ⎸ acknowledgments Sara Gane, Stefano Vosa, Sarah Anhorn, Gustavo Ciupryk and Lucas Resende

DUUR: 60 min.

Op verzoek van de STUDIOS-studenten zullen de ticketinkomsten van de voorstellingen volledig gedoneerd worden aan Living Stipends for Palestine, een initiatief van Mophradat, dat Palestijnse kunstenaars die getroffen zijn door de huidige crisis ondersteunt met een beurs voor 6 maanden. 
Elke avond, na afloop van de voorstellingen, zullen er PARTS t-shirts en sjaals te koop zijn. De winst gaat rechtstreeks naar hetzelfde fonds. 
Meer informatie over het project:
https://mophradat.org/en/program/living-stipends-for-palestine/

Presented by
Kaaitheater P.A.R.T.S.
8€
*6€
4€