ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Change of Plans

dans
muziek
09—10.03.2024

In Change of Plans ervaar je hoe spannend het is om te kijken naar dansers die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en op elkaar afstemmen. Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt dit hobbelige spanningsveld samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K. Elk gaan ze op hun manier met om het gegeven choreografie.  

Muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax) schreven een originele soundtrack voor de voorstelling en voeren die live uit. Ze componeerden een arsenaal van ritmische en melodische thema’s die ze naar believen, en in dialoog met de dansers kunnen variëren, abrupt afbreken en combineren. De kijker voelt een structuur – een plan –, maar ook het plezier van de vrijheid om die structuur om te gooien. Wie volgt wie in dit duet van dans en muziek? En wie van hen zal nu weer het roer omgooien? 

De grillige scenografie van Aslı Çiçek versterkt het spel en brengt de dansers vanzelf van hun pad. En als een danser struikelt, is dat voor de andere performers meteen weer een uitnodiging. 

Femke Gyselinck is danser en choreograaf. Ze werkte als freelance danser en was 9 jaar artistiek assistent van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas. In haar eigen werk zoekt ze naar een danstaal die nauw verweven is met muziek en die een boude performativiteit combineert met een verfijnde vorm van expressiviteit. We toonden eerder al Moving Ballads (2020) dat ze maakte met haar broers Lander en Wannes Gyselinck, en Letters 2 dance (2022). Sinds 2023 maakt ze deel uit van de Antwerpse dansorganisatie GRIP. 

Platform-K is een danscompagnie voor dansers en dansmakers met en zonder beperking. Platform-K maakt het mogelijk voor dansers met een beperking om te professionaliseren, met aandacht voor eigen stijl en ontwikkeling. Oskar Stalpaert was al eerder te zien in Kaaitheater, in samenwerking met Michiel Vandevelde (The Goldberg Variations, 2021).

concept Femke Gyselinck | performance Zanne Boon, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Oskar Stalpaert, Adia Vanheerentals | music Hendrik Lasure (composition, piano, keys), Adia Vanheerentals (composition, sax) | scenography Aslı Çiçek | costume design Nel Maertens, Veronika Vimpelova | dramaturgy Wannes Gyselinck | lightning design  Elke Verachtert | sound Milan Van Doren | production Platform K, GRIP | coproduction VIERNULVIER (Ghent, BE), kunstencentrum nona (Mechelen, BE), KAAP (Bruges/Ostend, BE), STUK (Louvain, BE), Perpodium
INTERNATIONAL DISTRIBUTION: A Propic – Line Rousseau, Marion Gauvent, Lara van Lookeren | residencies CAMPO, VIERNULVIER, KWP Kunstenwerkplaats | internship Lien Agten | with support of the Flemish Government, Tax Shelter of the Belgian Federal Government, Cronos Invest, the Belgian National Lottery, the Vlaamse Gemeenschapscommissie

DUUR: 60 min.

Deze voorstelling bevat stroboscooplichten, harde muziek/schrille geluiden en diepe bassen.

Ramadan Friendly

Er is gratis water voor en na de voorstelling, je mag iets te drinken en/of te eten meenemen in de zaal en er is ook een stille ruimte.  
Meer over Ramadan Friendly

28€
24€
20*€
18€
12€
In collaboration with