ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Analoog

theater
14—15.09.2023

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld.

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

• Willem de Wolf is sinds 2011 vast lid bij DE KOE, wat in 2022 omgedoopt werd tot DE HOE, na een fusie met Hof Van Eede. De Wolf schrijft en speelt al sinds zijn tijd op de Amsterdamse toneelschool, waar hij het duo Kas & de Wolf oprichtte met Ton Kas. Ook bij het Vlaamse gezelschap laat hij zich opmerken door zijn teksten, die hij zowel alleen als in samenwerking met anderen schrijft. Sinds jaren is hij actief als docent op verschillende opleidingen in Vlaanderen. DE KOE en DE HOE zijn regelmatig te gast in het Kaaitheaterprogramma.  

• Louis Janssens (Antwerpen, 1995) studeerde in 2018 af aan KASK Gent. Van 2012 tot 2022 vormde hij samen met Ferre Marnef het tweekoppig collectief Desnor. Zijn afstudeervoorstelling, gemaakt met Timo Sterckx, The Greatest Show on Earth, werd in Kaaistudio's gepresenteerd. Ook Louis werkt ondertussen als (gast)docent op theateropleidingen.

“Veel meer dan over verschillende visies op het kunstenaarschap en identiteit, gaat Analoog over herkenbare vraagstukken rond ouder worden, zingeving, engagement, loskomen van je wortels, spijt en schaamte. Samen geeft dat een intieme ontmoeting die de jury erg gecharmeerd heeft.” — #jury23

by & with Louis Janssens & Willem de Wolf | technique, light design & soundtrack Shane Van Laer | choreographic advice Femke Gyselinck I costumes by Cecile Taylor | production DE HOE | coproduction Het Laatste Bedrijf | thanks to Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen | this production was made with the support of the Tax Shelter measure of the Belgian Federal Government

DUUR: 70 min.
TALEN: Nederlands

TICKETS: € 20 / € 18 / € 16 / € 14

Presented by
Kaaitheater BRONKS