ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Knight-Night

dans
24—25.03.2023

In hun nieuwste voorstelling zetten Bryana Fritz en Thibault Lac de figuur van Don Quixote centraal. Miguel de Cervantes’ legendarische figuur is gekend om zijn gevecht met de windmolens, en de waanzinnige toestand waarin hij zich voortdurend bevindt. Realiteit en fictie lopen er steeds door elkaar.   

Fritz en Lac kijken ook naar Don Quixote, which was a dream van cultschrijver Kathy Acker en naar componist Jacques Ibert, die Quixote tussen leven en dood plaatst: “een geest in het leven en echt in de dood." Fritz en Lac trekken die ambiguïteit door. Wat is echt en wat is representatie in theater? Waar ligt die grens in het echte leven? En in de digitale wereld?  

In Knight-Night bewegen twee dansers op een amper afgetekende scène en testen haar limieten en mechanismes. Met zang, tekst, kostuums en choreografie spelen ze een spel van blikken met het publiek en roepen ze tegelijk een ingebeeld landschap op met fantastische situaties. Beelden en narratieven verschijnen maar zijn nooit stabiel of solide. Ze beïnvloeden elkaar wel, steeds weer.  

Bryana Fritz is choreograaf, danser en schrijver en werkt op de grens tussen poëzie, performance, desktop-choreografie en dans. Tijdens Performatik19 toonde ze Submission submission. Als danser is ze regelmatig te zien in het werk van Michiel Vandevelde. 

Thibault Lac is architect, danser en schrijver en werkte o.a. samen met Ligia Lewis, Noé Soulier, Eleanor Bauer, Daniel Linehan en Alexandra Bachzetsis. Wie in 2021 The Köln Concert van Trajall Harrel in het Kaaitheater zag, was getuige van zijn charismatische présence en performance.  

co-communication by Charleroi Danse & Kaaitheater, in festival LEGS

concept and interpretation
Bryana Fritz and Thibault Lac | artistic consultant Stephen Thompson | light Alice Panziera | sound Tobias Koch | technical manager François Boulet | executive producer CN D Centre national de la danse | co-produced by Cndc-Angers, Centre chorégraphique national de Caen en Normandie, Ballet national de Marseille, Centre chorégraphique national d’Orléans, Charleroi Danse, Actoral – festival international des arts & des écritures contemporaines.  

BELGIAN PREMIERE

tickets via charleroi-danse.be

Presented by
Kaaitheater Charleroi danse / La Raffinerie