ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Exhibit A

theater
10.06.2023

"Ik heb altijd pijn in mijn lichaam gehad. Knieën, enkels, rug. Het is iets van de familie. Dat is raar, toch? Zoals mijn witte vrienden geld erven, erf ik de zware benen en steunkousen van mijn oma. Ik voel me genaaid. Dus, hoe dan ook. Het begint allemaal met een bezoek aan de osteopaat. Exhibit A."

In Exhibit A probeert Haddioui haar familiegeschiedenis te verweven met de wereldgeschiedenis - van het intieme tot het politieke, waarbij ze kwesties van onderdrukking bekijkt door een prisma van lichamen in de marge. Door de schijnwerpers te richten op onzichtbaar gemaakte lichamen, nodigt Haddioui ons uit om, in een woedend vrolijke voorstelling, de mechanismen van onderdrukking in vraag te stellen die op haar lichaam en dat van haar familieleden worden uitgeoefend door kapitalisme, kolonisatie en het patriarchaat. In een sobere scenografie, een woonkamer, een typemachine en een tentoonstellingsruimte van bewijsstukken (Exhibits), neemt Exhibit A de vorm aan van een vrolijk proces dat herinnert aan de culturele, systemische en structurele bevelen die wegen op onze onzichtbaar gemaakte identiteiten.

"De geschiedenis van het lichaam is een menselijke geschiedenis, omdat er geen enkele sociale praktijk is die niet eerst op het lichaam is toegepast," schreef Silvia Federici in Beyond the Periphery of the Skin. Wat als rugpijn uiteindelijk slechts het beginpunt was van de meest ongelooflijke reis?

Sihame Haddioui, 33, is een Brusselse feministische, antiracistische en queer kunstenaar, actrice en politiek activist. Na Stigmate (Citylab) dat ze samen met Esther Gouarné maakte in 2018, waarin intiem, collectief geheugen en alternatieve democratie al werden vermengd, keert Haddioui terug met Exhibit A in een voorstelling die systemische en structurele onderdrukkingen met betrekking tot de uitbuiting van lichamen in vraag stelt. Een andere lezing van haar politieke participatie en van de #MeTooPolitics die ze in 2022 initieerde. Sinds 2018 is Sihame Haddioui schepen van cultuur en gelijke kansen in de gemeente Schaarbeek (Brussel).

concept, écriture et performance Sihame Haddioui | crédit photo Jordan Kbs, Studiofar.

TALEN: Frans — srt. Nederlands Engels

€10/15/20

next stop

TiNWwP x Timiss x Kaaitheater x Zinneke present:
JOYFUL JOYFUL JOY PARTY 

at Zinneke (Place Masuiplein 13 – 10min walk from De Kriekelaar)

> get your ticket

Presented by
Kaaitheater Citylab
10€
15€
20€