ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

The Circle of Grieving Voices

workshop
muziek
01.04.2023

In The Circle of Grieving Voices nodigen kunstenaars Aziza François en Hoda Siahtiri je uit voor een collectieve rouwpraktijk. Aan de hand van Aziza’s ritmische praktijken en enkele specifieke rouwtechnieken van Hoda word je begeleid om je rouwstem(men) te vinden. Samen zullen Aziza en Hoda ademhalings- en stemoefeningen delen om je te verbinden met je lichaam en te resoneren met je emoties.

• Mijn naam is Aziza François. Ik ben geboren uit een chadese moeder en een belgische vader in Tsjaad. Het zingen, schrijven en componeren begon al op jonge leeftijd als een waardevol instrument om te transformeren en emotionele moeilijkheden te verwerken. Ik ontwikkelde deze creatieve praktijken sinds ik in Brussel aankwam door mee te werken aan verschillende projecten als achtergrondzanger of bassist. Mijn muzikale universum mengt veel verschillende invloeden (afrikaanse muziek, soul, elektronisch, hiphop, rock etc.). Ik ben vooral gehecht aan traditionele ritmes en geluiden. Ik gebruik vaak repetitieve zang als achtergrondgeluid bij mijn composities. Ze doen me denken aan heilige Afrikaanse muziek. Ik heb het geluk gehad mijn praktijken voor te stellen in vrouwenkringen, zoals de Cercle de femmes de Globe Aroma - en een workshop voor het project "A Ma Chère Arrière Petite Fille" van Liselore Vandeput. In mijn zangruimtes probeer ik iedereen een plaats te geven om de stem zo natuurlijk mogelijk te openen en een collectieve klank samen te stellen.

 • Mijn naam is Hoda Siahtiri, een multidisciplinaire kunstenaar en onderzoeker in audiovisuele en performance kunst. Mijn artistieke en professionele achtergrond ligt in cinema en theater. Ik definieer mezelf als een verhalenverteller die stemmen die ergens in het verleden tot zwijgen zijn gebracht, vertelt en bemiddelt. Ik ben zeer geïnteresseerd in het vrouwelijke lichaam, kennis en erfgoed. Ik doe artistiek onderzoek in het kader van een doctoraatsproject "Singing The Silences", naar de zangtraditie van Bakhtiari-vrouwen in het Zagros-gebergte in het westen van Iran, mijn voorouderlijke vaderlijn. Klaagzang is het belangrijkste onderdeel van de zangtraditie van Bakhtiari vrouwen.
Een van de resultaten van mijn onderzoek is een workshop over rouw, gebaseerd op klaagzangtechnieken, en het gevoel van een collectieve en gemeenschappelijke cirkel van emotionele bevrijding door middel van lichaam en stem. De workshop, genaamd "The Circle of Grieving Voice'', is gebaseerd op een praktijk die ik heb ontwikkeld door vele laboratoriumervaringen in het werken met deelnemers en andere stembeoefenaars.

DUUR: 180 min.
TALEN: Engels Frans
book your spot

To book your spot, buy a TINWwP day-pass ticket & reply to the service mail.

→ This event is open for all, but gives priority to women & non-binary people.