ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Listen Here: These Woods

dans
#ListenToNature
#MeetMeOutside
#Tender
28—29.08.2021

Listen Here: These Woods is een letterlijke uitnodiging om de natuur in te trekken. Op de soundtrack van de wind en van voorbijzoevende vogels, betreed je de thuisplek van vijf dansers die je meevoeren in de bruisende kracht van het bos.

Je bent getuige van een schitterende uitwisseling tussen bos, dans en publiek, terwijl iedereen even de ruimte deelt met de andere levende wezens in de natuur. Op dat moment rijst de vraag: wat als we allemaal thuishoren in het bos – tenminste tijdens de uren die we hier samen doorbrengen? In Listen Here: These Woods, wordt het bos niet gedomineerd door de mens, maar is het een gelijkwaarde entiteit die helpt om tot een meer gegrond besef van onze omgeving te komen. Een voorstelling voor iedereen die z’n band met de natuur wil versterken!

• Daniel Linehan volgde dansopleidingen in Seattle en in Brussel bij PARTS. In zijn werk onderzoekt hij interacties tussen dans en niet-dans, ongewone combinaties en tegenstellingen tussen tekst, beweging, beeld, muziek en ritme. In het Kaaitheater was zowat al zijn werk te zien, met in de afgelopen jaren o.a. Un Sacre du Printemps en Flood. These Woods maakt deel uit van de double bill Listen Here, samen met Listen Here: This Cavern – beide geïnspireerd door het werk van de Amerikaanse componiste Pauline Oliveros.

‘Leven op deze planeet betekent samenzijn met het meer-dan-menselijke. In mijn huidige werk put ik inspiratie en hoop uit onze mede-aardbewoners. Het is gemakkelijk te vergeten dat we van nature verbonden zijn met andere levende wezens en planten, een deel van hetzelfde levende systeem. Als we onze ideeën over choreografie verbreden tot de hele dans van het leven, kan dat ons begrip van hoe we de complexe uitdagingen waar we vandaag voor staan, moeten aanpakken, alleen maar verrijken.’ – DANIEL LINEHAN

concept & choreography Daniel Linehan | creation & performance Gorka Gurrutxaga Arruti, Renaud Dallet, Anneleen Keppens, Jean-Baptiste Portier, Louise Tanoto | dramaturgy Ingrid Vranken | costumes Frédérick Denis | production Hiatus | co-production Atelier de Paris / CNDCN, Centre Chorégraphique National de Rillieux-la-Pape, Charleroi Danse, centre chorégraphique de Wallonie – Bruxelles, DE SINGEL, KAAP, Perpodium | residencies Kaaitheater, Charleroi Danse, DE SINGEL, KAAP, centre chorégraphique de Wallonie – Bruxelles | international tour planning Damien Valette | Daniel Linehan/Hiatus is Creative Associate at DE SINGEL International Arts Campus 2017-2021 | supported by the Flemish authorities, the Tax Shelter of the Belgian federal government |  in partnership with BOS+, Hiatus contributes to the reforestation of our planet.

DUUR: 60 min.
ACT

€10/13/16/19/22

Samen met Bos+ presenteren we een reeks activiteiten rondom Daniel Linehans Listen Here: These Woods. Je kunt kiezen voor een cluster in de voormiddag, of namiddag. Geschikt voor alle bosliefhebbers!

Presented by
Kaaitheater Bos+
10€
13€
16€
19€
22€