ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Close Encounters

performance
#ComeTogether
#ChallengeTheSystem
13—14.11.2021

Stel je een wereld voor waarin we elkaar niet kunnen aanraken. Stel je nu voor dat je er een tiener bent die moet jongleren met verlegenheid en het hormonale magnetisme dat uitgaat van je leeftijdsgenoten. Stel je voor dat je niet kunt zeggen wat de norm voor nabijheid zou zijn in normale tijden, als de wereld ooit normaal zou zijn geweest.

Hoe dicht kunnen we het riskeren om bij elkaar te zijn? Wat staat er op het spel? Wie beslist? En waar ligt de liefde? Close Encounters is een verderzetting van Anna Rispoli's in 2019 gestarte onderzoek, waarin ze de relatie tussen intimiteit, autoriteit, ongehoorzaamheid en liefde onder de loep neemt. Het is een serie intieme gesprekken van een groep tieners. Zij delen deze gesprekken met een groep volwassenen – het publiek – door ze te re-enacten tijdens één-op-één gesprekken, geleid door de stem van een souffleur.

Waarom is het in tijden van crisis zo belangrijk om met een ander oor naar de wereld te luisteren? Waarom zouden we gewicht geven aan 'minder belangrijke' en vaak onzichtbare stemmen, zoals die van jongeren? Omdat we na maanden van vervreemding, acuut behoefte hebben aan een nieuw begin: nederig, poëtisch, en brutaal teder. Het nieuwe paradigma: verrijkte intimiteit.

• Het solowerk van Anna Rispoli focust op het onverwachte gebruik van gedeelde ruimten aan de hand van een participatieve praktijk. Met Close Encounters verwelkomen we haar voor het eerst in het Kaaitheater.

Bekijk de reportage van Bruzz tijdens de repetities in het Kaaitheater. 

concept & direction Anna Rispoli | text & performance Ali Rafia, Andreas Crommelinck, Asad Chentouf, Eloise Ledent, Ilke Van Gils, Jasmine Van Den Berghe, Jef Cuppens, Kaat De Witte, Louise Beckers, Machteld Mercelis, Malou Quintana De Wilde, Mercelis, Margo Lepoudre, Maya Coppola, Nellie Metten, Noam El Akel, Omar Rammal, Orson Wellens, Reduane Toubi, Roudayna Toubi, Sara de Ridder, Sterre Winters | workshops Oscar Cassamajor (BRONKS), Ophélie Mac, Clara Merlot-Declerck | production Marine Thévenet, Tiziana Penna | translation Elisa Demarré | recording studio BNA-BBOT | sound editing Miriam Rohde | thanks to Einat Tuchman, Chez Prima | co-production Kaaitheater & BRONKS 

DUUR: 30 min.
TALEN: Nederlands Frans

€ 19 / 16 / 13 / 10 / 7

EXPORT/IMPORT FESTIVAL

De twee Brusselse theaters voor een jong publiek, BRONKS & La montagne magique, heten je graag welkom tijdens EXPORT/IMPORT FESTIVAL. Van 10 tot 14/11 ontdek je de meest inventieve, ontroerende, grappige en scherpzinnige voorstellingen van dit moment – ook in het programma van Kaaitheater. ➝ www.bronks.be

Voor dit programma heb je een Covid Safe Ticket nodig. Hier vind je meer info.

Presented by
Kaaitheater BRONKS
19€
16€
13€
10€
7€