ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Het Huwelijk

theater
#Energizeme
#NxtGen
#Repertoire
28—29.11.2018

DE PRINS      Het schijnt dat de oorlog is uitgebroken.

WLADZIO       Het schijnt zo.

DE PRINS      Maar je bent er niet zeker van?

WLADZIO       Ach, waar kun je zeker van zijn? Weet je, Hendrik, het is net of je hier niemand kunt geloven…
                        Alles is in zekere zin verzonnen, vals.

 

Vorig seizoen stond Tibaldus in het Kaaitheater met een energieke vertolking van Yvonne, prinses van Bourgondië van Witold Gombrowicz. Nu ensceneren ze voor de tweede keer een stuk van de Poolse auteur. In Yvonne kwam de prins in opstand tegen het hof door te willen trouwen met de afstotelijke Yvonne. Maar het plan liep mis, de bruid overleefde het niet. In Het Huwelijk drijft de prins het nog verder. Hij wil de regerende macht, de heersende ‘Vorm’, onttronen door zelf koning te worden. Terwijl hij via een huwelijk zijn positie in het paleis wil versterken, breekt buiten de paleismuren een oorlog uit waarvan niemand zeker weet of hij wel echt bestaat. Tibaldus versterkt de muzikaliteit van Gombrowicz’ stuk door tekstmotieven te verbinden aan melodieën uit de Vlaamse Polyfonie. Opnieuw leveren ze een verrassende kijk af op eigenzinnig repertoire!

‘Een gewiekst stuk over authenticiteit en de verantwoordelijkheid die met elk spreken gepaard gaat.’ – De Standaard

'Dit is het juiste stuk op het juiste moment: Het Huwelijk verbeeldt de verantwoordelijkheid die elk spreken vereist en geeft in politiek correcte tijden een actuele draai aan een zeventig jaar oude tekst.' – Etcetera

regie Timeau De Keyser | tekst Witold Gombrowicz | van en met Simon De Winne (spel & zang), Hans Mortelmans (spel), Ferre Marnef (spel), Lieselotte De Keyzer (spel), Katrien Valckenaers (spel & zang), Hendrik Van Doorn (spel), Sander De Winne (zang), Lieven Gouwy (zang) | coproductie Tibaldus, Toneelhuis | met steun van campo, kaap | Het theatergezelschap Tibaldus is Simon De Winne, Hans Mortelmans en Timeau De Keyser | Timeau De Keyser maakt deel uit van P.U.L.S. – het jonge makers-traject van Toneelhuis.

DUUR: 105 min.
TALEN: Nederlands